Инфо

9. децембар 2021.9. дец 2021.
Ускоро нови изглед  Расничке, Мишарске и Церске
ПОЧЕТАК УРЕЂЕЊА УЛИЧНОГ СИСТЕМА У НАСЕЉУ РЕКА

Ускоро нови изглед Расничке, Мишарске и Церске

Коцељевачка општина је у протеклим годинама интензивно радила на уређењу уличног система. Бројне улице су добиле модеран коловоз, а ових дана биће асфалтиране и три у насељу Река у Коцељеви у укупној дужини од 724 метра. Јавна набавка је завршена почетком новембра месеца и извођач радова тренутно је ангажован у Расничкој, Мишарској и Церској улици.

–Време нам баш и не иде на руку, али ако се не стигне у овој, радови ће се наставити у следећој години. Целокупна зона у насељу Река је велика и била је без асфалта, кишне канализације, тротоара. За сада су испуњени одређени предуслови како би се радило на уличној инфраструктури. Урађена је фекална канализација и регулисана Расница у том делу, тако да су сви неопходни фактори који су спречавали уређење улица сада отклоњени, па смо ушли у решавање једног дела- изјавио је председник општине Душан Илинчић.

Он је најавио да је у наредном периоду планирана и изградња једне од најдужих улица у Коцељеви, Жиће Димитријевића у дужини од око 1,1 км која је по многим параметрима једна од најнебезбеднијих саобраћајница и у веома лошем стању.



Њеној небезбедности у великој мери доприносе и сами грађани. У њој се налазе продавнице из којих се готово директно излази на коловоз. Непрописно заустављање и паркирање трактора, камиона и аутомобила је свакодневна слика. Чини се да се подједнако неодговорно понашају како станари улице тако и сви други корисници ове саобраћајнице, те је права срећа што се нису догађале незгоде са фаталним исходима.

МОДЕРНИ ПУТЕВИ И У СЕЛИМА
У овој локалној самоуправи кажу да се не улаже само у асфалтирање улица у Коцељеви, већ се ради и на изградњи и ревитализацији путева у осталим месним заједницама попут Свилеуве, Брдарице, Малог Бошњака, Зукава, у насељу Клисура, где је пре извесног времена асфалтирано укупно пет километара саобраћајница.

–Спремамо се за асфалтирање и у другим месним заједницама. Трудимо се да модеран коловоз буде доступан што већем броју грађана ове општине, да им куће буду уз асфалт или у његовој близини, где год је то могуће- поручио је Илинчић.
Весна Бошковић

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa