Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
АСИСТЕНТИ САВЕТОДАВАЦА НА РАСПОЛАГАЊУ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

ДОСТУПНИЈА СТРУЧНА ПОМОЋ

Од 1.820 агронома који су прошли Програм едукације асистената саветодаваца и склопили уговоре са Министарством пољопривреде, највише их је ангажовано на подручју Пољопривредне саветодавне стручне службе Шабац. После прошлонедељног распоређивања и упознавања са пословима који их очекују, кренули су са обиласцима терена
Милорад Пауновић један је од 36 дипломираних инжењера пољопривреде са евиденције шабачке филијале Националне службе за запошљавање који су добили прилику да у наредних годину дана раде као асистенти саветодавци. Први радни дан на терену почео је обиласком пољопривредних произвођача у Липолисту, а газдинство домаћина Слободана Макевића била је прва станица.
- Ово су први сусрети са домаћинима за које ћемо у наредном периоду бити задужени. Иначе, ја сам добар део мог радног искуства стекао управо на терену у непосредном контакту са произвођачима. По струци сам агроекономиста, и до пуне пензије ми је остало две и по године, па овај пројекат Министарства видим као одличну прилику за младе али и за нас старије који смо остали без посла ““ истиче Милорад Пауновић, асистент-саветодавац.
Слободан Макевић пољопривредник из Липолиста се претежно бави ратарством на 10 хектара ораница, воћарством и пчеларством, а намера му је да крене и са производњом ружа. Могућност да недоумице реши уз помоћ савета асистента, види као прилику да уз стручни надзор поспеши производњу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa