Инфо

20. јануар 2022.20. јан 2022.
Фото: Сви ми који  волимо фк мачва (фб), Пролеће у мислима

Фото: Сви ми који волимо фк мачва (фб), Пролеће у мислима

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Припреме за пролеће

Очекиване минималне измене у саставу. Костур екипе је непромењен. Повратак Марковића. Припреме у Шапцу и Крупњу. Најмање пет припремних мечева. Циљ је плај оф, борба за Супер лигу није приоритет
Припреме за пролећну полусезону Мачва је и званично стартовала, без значајнијих промена у играчком саставу до овог тренутка и без промена у стручном штабу. Није било дилеме да ће Борис Савић и у наставку сезоне седети на клупи Шапчана у борби за плеј оф, а како су истакли на крају јесење полусезоне, уколико се укаже прилика и борбу за Супер лигу, иако то није приоритет у овом тренутку.
На првој прозивци била су 22 играча, као и два чувара мреже, четири играча ће се прикључити по повратку из изолације.

Имамо шест недеља да се спремимо. Планирамо пет припремних утакмица, можда организујемо и шесту, играћемо против Добановаца, ИМТ, Рађевца и Лознице. Имамо минималан број изостанака због вируса. Играчки кадар ће се мењати минимално, меки играчи ће нас званично напустити, планирали смо исто тако да доведемо неколико млађих играча, али највећи део екипе и носиоци игре из јесењег дела ће остати – најавио је на страници Мачве тренер Борис Савић.

Повратак Марковића
Током прелазног рока биће позната имена потенцијалних појачања Мачве, али већ сада је познат један додатак саставу. После дуге паузе због повреде у екипу се враћа Бранислав Марковић, полутка Мачве који је стасао у клупској школи и читаву досадашњу каријеру је провео у „црвено-црном“ дресу.
За сада једини одлазак је прелазак углавном резервног голмана Манојловића у београдски Графичар.


До почетка фебруара Мачва ће радити у Шапцу, највише на терену са вештачком травом на Градском стадиону, а од петог фебруара је у Крупњу.

-У Крупњу ћемо обавити део припрема, седам, осам дана, тамо ћемо имати коректне услове за рад и напредак у физичком и тактичком смислу. Жеља на почетку припрема је да у наставак сезоне уђемо спремни, да од првеог меча будемо равноправни свим ривалима. Верујем да ће већина играча бити спремна за наставк и надам се ћемо крај фебрара дочекати без здравствених проблма – додао је Савић.
Први припремни меч Мачва ће одиграти у среду, 29. јануара против Будућности из Добановаца, лигашког ривала, а већ сада је познато да ће генерална проба бити дуел у Лозници, где ће против подринског такмаца Мачва спремати тактику за дерби првог пролећног кола у коме гостује лидеру и првом фавориту за титулу, екипи Инђије. Наставак сезоне планиран је за 26. фебруар.

Фото: Сви ми који волимо ФК Мачва (фб), Б. Савић и Д. Лазић са играчима


Подсећамо, преостало је још девет кола после кога следи подела лиге. Првих осам игра у плеј оф групи, преосталих осам у плеј аут групи. У седам кола доигравања по једноструком систему клубови преносе комплетан бодовни биланс из дотадашњег дела сезоне.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa