Инфо

20. јануар 2022.20. јан 2022.
Фото: Прив. ФБ профил, Искористио сваки секунд: М. Бомаштар

Фото: Прив. ФБ профил, Искористио сваки секунд: М. Бомаштар

РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

Кратак беше сан

Деловало је на почетку године да је оптимизам по питању наступа мушке репрзентације Србије на Европском првенству на високом нивоу. Одрађене су перфектне квалификације и чинило се да би могли корак или два више наши репрезентативци, но тај сан је био кратак. У тешкој групи нису могли да парирају и после пет дана се враћају кући са неке од позија узмеђу 14. и 18.

Победила је Србија доминантно Украјину (31:23), али су порази од Хрватске (23:20) и Француске (29:25), руку на срце очекивани, означили крај Првенства за нашу репрезентацију. У Сегедину су на располагању селектору Ђерони била два доскорашња рукометаша Металопластике. Голман Милан Бомаштар је био изванредан против Украјине, забележио десет одбрана, али у наредна два дуела предност је имао Милосављев. Вукашин Воркапић није добио прилику, док је наш суграђанин по рођењу Петар Ђорђић постигао два гола против Украјине, али је позитиван тест на Ковид 19 одвојио њега од терена у наредна два меча.

На ЕП су наступиле и наступају све репрезентације са подручја бивше Југославије, али су у наредни круг прошле само Хрватска, реално најквалитетнија и највеће изненађење Шампионата Црна Гора. Следе мечеви друге фазе где се 12 екипе дели у две групе, а потом по два најбоља тима пролазе у полуфинале.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa