Инфо

10. новембар 2011.10. нов 2011.
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, БОРИС ТАДИЋ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

ПОТЕНЦИЈАЛИ ПРИВЛАЧЕ ИНВЕСТИТОРЕ

У време светске економске кризе многе земље су изгубиле развојне потенцијале, али Србија је успела да их сачува. Сходно томе, поједини стручњаци са највиших универзитета су у медијима изнели своје становиште да Србија у наредних десет година може да уђе у двадесетак најразвијенијих земаља у Европи, рекао је у Шапцу председник Србије Борис Тадић
Прошлог уторка председник Србије Борис Тадић посетио је шабачку Млекару, домаћинство Душана Вуковића у Слепчевићу и фабрику БМР. Том приликом, Тадић је између осталог изјавио да је Србија земља са изузетним развојним потенцијалима, а да је Град Шабац добар пример те констатације.
- Захваљујући досадашњем раду садашњег и бившег градоначелника заснованом на пажљивом планирању када је у питању развој индустријске зоне у Шапцу, овде је створен повољан амбијент за стране инвеститоре. Када поред Фармакома у Шабац дође још нека страна фирма то ће постати међународно позната чињеница. Држава са друге стране планира да према Шапцу изради ауто пут без зауставних трака. Јер градови попут Шапца, Прокупља, Лознице и Зајечара морају бити спојени тангентама, а путеви без зауставних трака су најбоље решење за то ““ рекао је Тадић и истакао да се на републичком нивоу тренутно воде преговори о новим великим инвестицијама у Шабац.
За разлику од неких других земаља, Србија је у време економске кризе сачувала своје развојне потенцијале, истакао је Тадић и напоменуо да Србија ту шансу треба да искористи, а да је за то потребна политичка и економска стратегија. Због тога, по председниковим речима, би било крајње погубно одустати од европских интеграција. Упоредо са тим, морају се уложити максимални напори за изградњу нових и завршетак већ почетих инфраструктурних пројеката. Без добре инфраструктуре нема ни нових инвеститора.
Након посете млекаре “Шабац“, председник Борис Тадић у пратњи Министра пољопривреде, трговине шумарства и водопривреде Душана Петровића, градоначелника Шапца Милоша Милошевића и других градских званичника, посетио је домаћинство Душана Вуковића у Слепчевићу.
Овим поводом министар Петровић је обећао да произвођачи млека следеће године неће сигурно имати мању подршку од државе него у протеклих дванаест месеци.
- У овом тренутку имамо мање млека него што изискују потребе прерађивачке индустрије. Стога ће Министарство пољопривреде и даље у циљу повећања производње, давати субвенције од пет динара по литри млека и двадесет пет хиљада динара за генетско унапређење домаћинима који имају четири или више матичних грла, каже Петровић.
Боравак у Шапцу, председник Тадић, завршио је обиласком фабрике БМР.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa