10. novembar 2011.10. nov 2011.
PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE, BORIS TADIĆ U POSETI ŠAPCU

POTENCIJALI PRIVLAČE INVESTITORE

U vreme svetske ekonomske krize mnoge zemlje su izgubile razvojne potencijale, ali Srbija je uspela da ih sačuva. Shodno tome, pojedini stručnjaci sa najviših univerziteta su u medijima izneli svoje stanovište da Srbija u narednih deset godina može da uđe u dvadesetak najrazvijenijih zemalja u Evropi, rekao je u Šapcu predsednik Srbije Boris Tadić
Prošlog utorka predsednik Srbije Boris Tadić posetio je šabačku Mlekaru, domaćinstvo Dušana Vukovića u Slepčeviću i fabriku BMR. Tom prilikom, Tadić je između ostalog izjavio da je Srbija zemlja sa izuzetnim razvojnim potencijalima, a da je Grad Šabac dobar primer te konstatacije.
- Zahvaljujući dosadašnjem radu sadašnjeg i bivšeg gradonačelnika zasnovanom na pažljivom planiranju kada je u pitanju razvoj industrijske zone u Šapcu, ovde je stvoren povoljan ambijent za strane investitore. Kada pored Farmakoma u Šabac dođe još neka strana firma to će postati međunarodno poznata činjenica. Država sa druge strane planira da prema Šapcu izradi auto put bez zaustavnih traka. Jer gradovi poput Šapca, Prokuplja, Loznice i Zaječara moraju biti spojeni tangentama, a putevi bez zaustavnih traka su najbolje rešenje za to ““ rekao je Tadić i istakao da se na republičkom nivou trenutno vode pregovori o novim velikim investicijama u Šabac.
Za razliku od nekih drugih zemalja, Srbija je u vreme ekonomske krize sačuvala svoje razvojne potencijale, istakao je Tadić i napomenuo da Srbija tu šansu treba da iskoristi, a da je za to potrebna politička i ekonomska strategija. Zbog toga, po predsednikovim rečima, bi bilo krajnje pogubno odustati od evropskih integracija. Uporedo sa tim, moraju se uložiti maksimalni napori za izgradnju novih i završetak već početih infrastrukturnih projekata. Bez dobre infrastrukture nema ni novih investitora.
Nakon posete mlekare “Šabac“, predsednik Boris Tadić u pratnji Ministra poljoprivrede, trgovine šumarstva i vodoprivrede Dušana Petrovića, gradonačelnika Šapca Miloša Miloševića i drugih gradskih zvaničnika, posetio je domaćinstvo Dušana Vukovića u Slepčeviću.
Ovim povodom ministar Petrović je obećao da proizvođači mleka sledeće godine neće sigurno imati manju podršku od države nego u proteklih dvanaest meseci.
- U ovom trenutku imamo manje mleka nego što iziskuju potrebe prerađivačke industrije. Stoga će Ministarstvo poljoprivrede i dalje u cilju povećanja proizvodnje, davati subvencije od pet dinara po litri mleka i dvadeset pet hiljada dinara za genetsko unapređenje domaćinima koji imaju četiri ili više matičnih grla, kaže Petrović.
Boravak u Šapcu, predsednik Tadić, završio je obilaskom fabrike BMR.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa