Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
Љ. Ивковић у дуелу

Љ. Ивковић у дуелу

РУКОМЕТ: КУП СРБИЈЕ (Ж)

Дерби у Шапцу

Најквалитетнији меч осмине финала Купа. Железничар искуснији и квалитетнији тим. Тежак припремни период услед бројних проблема. Упитни Обреновић и Цвејић. Циљ победа
Претходница за наставак Супер лиге рукометашица биће мечеви преткола Купа Србије, а сала Гимназије ће бити поприште дербија целе рунде. За место у четвртфиналу ће се борити домаћи Медицинар и екипа Железничара из Инђије, тренутно трећепласирана на табели.

Када се сагледају потенцијални ривали, оба тима могу бити незадовољна исходом жреба. Медицинар је у претходном периоду имао много проблема са вирусом и повредама и често је по неколико првотимки било ван тренажног процеса. Отказан је и један припремни меч из истог разлога. У тим се после дуге паузе вратила Ана Радовић, најбоља рукометашица у историји клуба, док је споразумно прекинута сарадња са Кристином Цвијановић и Јеленом Нинковић.

-Не сећам се овако тешког припремног периода у каријери, односно периода са више проблема. Од ковида, грипа, преко повреда, до смртних случајева. Тек недавно је већина рукометашица била на окупу, али не можемо да рачунамо на Уну Обреновић коју мучи вирус, као ни Нину Цвејић, голмана, која је повредила колено и оне су упитне за Инђију – истиче тренер Сандра Колаковић, али додаје да упркос свим проблемима меч који следи не доживаљавају другачије него првенствени.

-Циљ је победа и то истичем. Поменуто није унапред алиби, већ чињенично стање, но што се нас тиче пролећна полусезона где желимо боље резултате него током јесени почиње у недељу. Железничар је искуснији и у овом тренутку квалитетнији тим од нас. Имају сачуван костур тима сачињен од искусних и квалитетних рукометашица. Имају велике амбиције на оба фронта, сигурно долазе са жељом да се пласирају у четвртфинале, али не смеју имати жељу већу од нас.

Железничар је претрпео само два пораза у првом делу сезоне, очекиване од Бекамента и Јагодине. У сјајном мечу и неизвесном финишу победили су Медицинар на свом паркету. Састав је ослоњен на можда и најбољег голмана лиге Јовану Васиљковић, четвртог стрелца Лиге Дуњу Табак и чврсту одбрану коју предводи Зорана Чаврић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa