Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Подршка развоју образовања и запошљавања

Изградња анекса Тренинг центра Шабац

Изградња нове зграде, анекса Тренинг центра Шабац површине 308 метара квадратних на Летњиковцу. Планиран завршетак радова за април текуће године. Промоција запошљавања и самозапошљавања жена и младих у Граду Шапцу кроз подстицање сарадње локалне самоуправе, Националне службе за запошљавање, пословног сектора и осталих релевантних субјеката
У оквиру пројекта који се финансира средствима Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat у току је изградња нове зграде, анекса Тренинг центра Шабац површине 308 метара квадратних на Летњиковцу. Планирано је да у поменутој згради буде смештена CNC радионица, Радионица за 3Д скенирање и штампање, Школа ИТ вештина, Центар за компетенцију у хортикултури, Академија за енергетску ефикасност и обновљиве изворе енергије, Академија за професионалне вештине у грађевинарству, Школа енглеског језика. Радове заједнички финансирају пројекат SEED Step III и Град Шабац.

-Као партнер у пројекту Град Шабац издваја 60.000 евра, док Аустријска развојна агенција издваја 100.000 евра. Планирали смо нове едукативне садржаје који ће употпунити понуду Тренинг центра, односно Центра за стручно усавршавање, у овом мултифункционалном објекту за обуку младих људи, али и жена како бисмо употпунили понуду занимања која су атрактивна и тражена на тржишту рада - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић и нагласио да ће образовни програми бити финансирани из Локалног акционог плана за запошљавање града Шапца.

Као партнер у пројекту Град Шабац издваја 60.000 евра, док Аустријска развојна агенција издваја 100.000 евра. Планирали смо нове едукативне садржаје који ће употпунити понуду Тренинг центра


-Средства су планирана у буџету за ову намену, јер нам је важно да кроз различите активности запослимо што већи број наших суграђана и да доведемо инвеститоре у град. Треба да будемо спремни за долазак нових компанија, а један од сегмената су образовани, обучени људи - закључио је градоначелник током обиласка радова на Летњиковцу.

SEED Step III је пројекат који се надовезује на започете активности и већ шесту годину се спроводи Шапцу који је изабран као пилот пројекат овог програма. Претходно урађена Стратегија развоја људских ресурса Града Шапца у складу је са усвојеним локалним акционим планом запошљавања Града Шапца за 2020. и 2021. годину као и са Националном стратегијом запошљавања и Акционим планом за спровођење стратегије образовања у Србији до 2020.

Фото: Глас Подриња


-Ово је врхунац програма и пројекта који се реализују у Шапцу од стране Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat, а спроводи га Tara Internation Consulting doo из Новог Сада. Овим добијамо капиталну инвестицију, анекс Тренинг центра где ће обуке у веома квалитетним условима по еврoпским стандардима бити реализоване. Важно је да истакнемо да пројекат обухвата тешко запошљиве категорије становништва које едукујемо кроз различите курсеве и обуке што је добро за наше суграђане. Уз овај пројекат Град учествује и у другим европским, што показује да су нас препознали као доброг и одговорног партнера - истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић о предностима пројеката који су одрживи и могу се посматрати као целина од значаја за град, али и регион у домену едукације и запошљавања.

Завршетак радова планиран је за април текуће године, а планирани Програми су акредитовани од стране Агенције за квалификације Републике Србије.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa