Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Промоција књиге “Небеске хероине света” у Библиотеци шабачкој

Светска енциклопедија пред Шапчанима

Ова јединствена монографија обухвата више од 2000 биографија жена летача из различитих крајева планете. Проглашена је уникатном светском енциклопедијом у Међународној ваздухопловној федерацији у Женеви, налази се у фонду Конгресне библиотеке у Вашингтону и увршена је као уџбеник на ваздухопловним академијама и техничким школама у Русији
У анексу Библиотеке шабачке представљена је књига проф. др Радмиле Тонковић “Небеске хероине света” посвећена женама у авијацији. Ова јединствена монографија обухвата више од 2000 биографија жена летача из различитих крајева планете. Проглашена је уникатном светском енциклопедијом у Међународној ваздухопловној федерацији у Женеви, налази се у фонду Конгресне библиотеке у Вашингтону и увршена је као уџбеник на ваздухопловним академијама и техничким школама у Русији.
Проф. др Радмила Тонковић истиче да је књига њено животно дело и омаж свим женама у авијацији.

-Пут од идеје до реализације дела био је дуготрајан, изазован, али леп. Када нешто радите предано, посвећено, из душе, тада вам се сва врата отварају - рекла је ауторка “Небеских хероина света”.
Библиотека шабачка овогодишњи циклус промоција књижевног стваралаштва започела је са делом истакнуте научнице, акадмкиње, филолошкиње, професорке, новинарке и авијатичарке др Тонковић.

Пут од идеје до реализације дела био је дуготрајан, изазован, али леп. Када нешто радите предано, посвећено, из душе, тада вам се сва врата отварају - рекла је ауторка “Небеских хероина света”


-Књигу “Небеске хероине света” одабрали смо јер говори о женама које су освајале слободу и небеско пространство, те нам је велико задовољство што смо имали прилику да је представимо шабачкој јавности - истакла је директорка Библиотеке шабачке Јелена Подгорац Јовановић.

Фото: Глас Подриња


Градоначелник Шапца др Александар Пајић похвалио је ово капитално дело и указао на значај теме којом се ауторка бави.

-Др Тонковић је изузетна личност и научница која се на посебан начин бави женама у авијацији, као и промоцијом ваздухопловства. Велико је задовољство што је била гост нашег града и што сам имао прилику да разговарам са њом - навео је граоначелник Шапца.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa