Инфо

27. јануар 2022.27. јан 2022.
Акција прикупљања пакетића

За децу Вуковара

Поводом Божићних и новогодишњих празника,који уносе радост и весеље у сваки дом и посебну радост у дечја срца, Мачвански управни округ је организовао акцију прикупљања средстава за куповину новогодишњих пакетића намењених деци у Заједничком већу општина у Вуковару /Република Хрватска/. Ова хуманитарна акција организована је у сарадњи надлежних органа Републике Србије, Министарства спољних послова, Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Комесаријата за избеглице и миграције, градова и општина Мачванског управног округа. Координатор активности је начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.

У акцији, којом је обезбеђено 200 пакетића, учествовали су градови Шабац и Лозница и општине Богатић, Крупањ, Љубовија и Мали Зворник, као и градска Месна заједница Баир Шабац. Поред пакетића обезбеђена је и гардероба за децу узраста од 8 до 15 година.

“Искрено се надамо и верујемо да ће ови поклони намењени најмлађима, све њих обрадовати и подсетити на радост празника.Користим прилику да се захвалим челницима локалних самоуправа Мачванског управног округа, који су одвојили значајна финансијска средства, како би наша деца у Вуковару осетила радост празника. Овај хуман гест треба да буде мотив и за друге да се одазову сличним акцијама, које ће Мачвански управни округ у наредном периоду реализовати. Захваљујемо се Министарству спољних послова,Управи за сарадњу са дијаспором и Србима у региону ,који су и ове године поклоне отпремили за Вуковар”, речи су начелника Мачванског управног округа Владана Красавца.

Велику помоћ у транспорту пакетића до Београда дао је Душан Станковић, власник Предузећа “Младост текстил” из Шапца.

Пакетићи су у петак 21. јануара 2022. године отпремљени у Београд, како би дипломатском поштом били прослеђени у Вуковар.

Свим дародавцима захваљујемо на хуманости, као и нашем суграђанину Душану Станковићу који је пакетиће превезао до Београда. Намера нам је да подстакнемо и друге привредне субјекте и људе добре воље да организују сличне акције. Бига о Србима ван граница Републике Србије, а посебно о младим нараштајима, трајног је катрактера и ми ћемо је убудуће доследно спроводити.

Уручење поклона планира се за Празник Светог Саве у Вуковару, о чему ће јавност бити обавештена.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa