Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

НЕЛЕГАЛНО ОРГАНИЗОВАЛИ ИГРЕ НА СРЕЋУ

Одузето 70 апарата

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у сарадњи са Министарством финансија - Управом за игре на срећу и надлежним основним јавним тужилаштвима, у периоду од 24. до 30.3.2022. године, извршили су провере пословања 11 објеката на територији Србије, и открили да се у њима нелегално организују игре на срећу, без одобрења надлежног органа.

Након спроведене акције на територији седам полицијских управа - у Лесковцу, Сремској Митровици, Новом Пазару, Новом Саду, Сомбору, Суботици и Шапцу, по налогу надлежних основних јавних тужилаштава, у редовном поступку биће поднете кривичне пријаве против девет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу.

Осумњичени се терете да су у нерегистрованим објектима неовлашћено организовали клађење и игре на аутоматима, а новац од уплата играча улагали у нове нерегистроване објекте и апарате за игре на срећу.

Полиција је у овим објектима пронашла и одузела 70 апарата за игре на срећу, 72 телевизора, техничке уређаје и опрему за приређивање клађења, као и 1.365.110 динара.

У досадашњим оваквим координисаним акцијама спроведеним у периоду од јануара 2021. до 30. марта 2022. године, на територији 17 полицијских управа контролисано је пословања 178 објеката. Због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело неовлашћено организовање игара на срећу поднето је 115 кривичних пријава против 110 особа, од којих је 24 задржано до 48 часова.

У нерегистрованим објектима пронађено је и одузето 674 аутоматa за игре на срећу, четири лаптопа, 611 телевизора, 126 рачунара, пет кладомата, 149 штампача, 67 монитора, два апарата за бинго, три уређаја за ‘’lucky ball’’, седам читача тикета, 10 рисивера, три рулет стола, мини апарат за рулет, гејм дисплеј за томболу, постоље за рулет, два мобилна телефона, два уређаја за томболу, грчки кино, аутомат за исплату новца, три читача бар кодова, листе за клађење и тикети, као и 4.284.941 динара и 8.605 евра, за које се сумња да потиче од уплата играча.
Муп.рс

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa