Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Капитен највећа узданица: А. Радовић (фото: АРКУС лига)

Капитен највећа узданица: А. Радовић (фото: АРКУС лига)

РУКОМЕТ: ЖРК МЕДИЦИНАР

Шапчанке сањају трофеј

Фокус на Купу. Сан о финалу, фаворит браниалц трофеја. Младост Нова Пазова ривал по мери
Пут до плеј офа Шапчанке води једино кроз све победе до краја сезоне и уз наду у кикс Радничког и очекиване неуспехе Ниша, међутим за један викенд Супер лига је у другом плану, а фокус је на завршници Купа. Мало ко је очекивао да ће уз тежак распоред Медицинар успети да се домогне места у полуфиналу, но успео је, ван свих очекивања да елиминише најпре изуезтну Инђију, потом и Наису и добије прилику да сања трофеј. Фавириткиње нису.

Медицинар је 2016. и 2018, у последња два наступа на финалном турниру успео да слави у полуфиналима против Радничког, односно Јагодине, у оба случаја су ривалке били фаворити, но у финалу су губиле од Бекамента. Аранђеловца сада нема међу четири најбоља, а Медицинар до новог финала води победа над „џелатом“ Бекамента, екипом Младости.

Новопазовчанке су један од најискуснијих клубова у лиги, квалитетне да победе било кога, али и довољно несигурне да претрпе неочекиване поразе због којих су далеко од плеј офа. Нажалост, бољу страну Младости смо видели у Шапцу када су потпуно надиграле Медицинар крајем претходне године, а савладале су „плаво-беле“ и сезону раније у Шапцу. Лепосава Глишица је постала симбол тима, али уз њу су ту сестре Којичић, Дуња Орловић, Јована Станојевић на голу. Кнежевић, Поткоњак, Буалтовић као опције на беку и свакако да елиминација Бекаметна није случајна. Истовремено су два пута изгубли од врло просечног Бора, Звезда, фењераш им је дала 40 голова, те говоримо о тиму са два лица.
Друго полуфинале је дерби између Јагодине и Радничког. Шампион и вицешампион одлучују о финалисти. Јагодинке су фаворити, но њихова форма није добра на старту пролећа. Медиицнар су очекивано надиграле претходног викендa 32:19, а свакако да планирају трофеј.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa