Инфо

7. април 2022.7. апр 2022.
Фото: Gomex

Фото: Gomex

КОМПАНИЈА ГОМЕX ПОТПИСАЛА УГОВОР СА НОВИМ ИНВЕСТИТОРОМ

Одличан посао у кључном моменту

Компанија Гомеx је, након вишемесечног преговарања, потписала уговор са новим инвеститором. Ради се о глобалном фонду ЦЕЕЦАТ који ће заменити досадашњег партнера, фонд СЕАФ
Трговински ланац Гомеx је основан 1997. године, у Зрењанину, од стране Горана Ковачевића и данас је то модерна малопродајна мрежа фокусирана на робу широке потрошње, концепт свежих производа и формат комшијских радњи. Гомеx је тренутно један од већих послодаваца у земљи, са око 2500 запослених. Пратећи трендове развоја, компанија се фокусира на дигиталну комуникацију и обраду података са сопственом апликацијом и другим алатима који награђују лојалност потрошача.

Инвестиција у Гомеx је прва инвестиција ЦЕЕЦАТ-а у Србији, а паралелно са овим, ЦЕЕЦАТ Цапитал је отворио нову канцеларију у Београду из које ће обављати даље послове у региону.

Са новим партнером, наша финасијска стабилност је осигурана и сада само треба да се фокусирамо на што бржи развој продајне мреже на територији целе Србије


„Желимо да улажемо у компаније које имају потенцијал да постану регионални лидери у својој основној делатности. Гомеx је доказао своје способности успешним продором и лидерском позицијом у северном делу Србије. Ми ћемо унапредити и подржати постојеће јако језгро менаџмент тима и инвестирати у људски капитал Гомеx-а, како бисмо ушли у наредну фазу раста. Наш циљ је да помогнемо у стварању средстава за Гомеx, како би компанија испунила свој потенцијал и постала национални лидер у малопродаји прехрамбених производа у формату комшијских радњи, надограђујући се на рад који је Горан завршио са СЕАФ-ом у протеклих 15 година.” – рекао је Ентони Сталкер (ЦЕЕЦАТ Цапитал).

Горан Ковачевић, Фото: Gomex


„Циљ потписивања уговора са новим инвеститором било је стицање финансијске стабилности, са тежњом да се достигне статус националног ланца који би у наредних 5 година пословао на преко 500 локација у Србији. Мислим да смо направили одличан посао у кључном моменту. Претходног инвеститора смо уговорили непосредно пред почетак светске кризе 2008. године, што нам је значајно помогло да унапредимо пословање и у тако лошим условима. Заједно са инвестицијом СЕАФ Соутх Балкан Фунд-а 2007. године, компанија се успешно ширила у Војводини, као и на територији Централне Србије. Сада је пред нама украјинска криза за коју се још не зна да ли ће се смирити или ескалирати, па је изузетно битно да се појачамо финансијски уз помоћ партнера. Са новим партнером, наша финасијска стабилност је осигурана и сада само треба да се фокусирамо на што бржи развој продајне мреже на територији целе Србије.“ - каже Горан Ковачевић који ће бити на функцији председника надзорног одбора у компанији Гомеx.

Фото: Gomex


После потписивања уговора, фонд ЦЕЕЦАТ ће бити власник 51.5%, а Горан Ковачевић 48.5% компаније. Гомеx наставља са радом са истим менаџментом и запосленима као и до сада, под истим брендом и називом. Што се тиче фонда, очекује се да (већ наредног месеца) неколико иностраних консултаната запосленима Гомеx-а пренесу знања стечена у највећим трговачким ланцима широм света.
ПР

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa