Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Фото: Фондација Дивац

Фото: Фондација Дивац

Фондација Ана и Владе Дивац позива средњошколце да се пријаве на конкурс за доделу ученичких стипендија

Пријава за средњошколе из Србије до 26. aвгуста

Пријаве се подносе на адресу Фондације Ана и Владе Дивац, Илије Гарашанина 53 а, 11 000 Београд са назнаком „За ученичке стипендије“
Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са донаторима из дијаспоре, компанијама у Србији и појединцима, наставља са финансијском подршком ученицима средњих школа у Србији.

Стипендије се додељују ученицима са одличним успехом који у 2022. години уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе, док се предност даје кандидатима из осетљивих друштвених група, као што су материјално угрожене, једнородитељске, избегличке и расељеничке породице, лица са инвалидитетом, дете/родитељ са хроничним болестима и други.

Од 2017. године Фондација је доделила преко 500 стипендија младима, у износу од по 10.000 динара месечно, са жељом да им се омогуће бољи услови за одрастање и школовање. Сви стипендисти су и волонтери који помажу својој заједници у различитим хуманитарним организацијама, помажући старијим и сиромашнијим суграђанима или својим вршњацима у учењу.

„Стипендија ми је давала подстицај и мотивацију да напредујем и помагала да остварим своје снове. Користила сам је као џепарац за ученичка такмичења у иностранству и свакодневним ситницама којима нисам желела да оптерећујем своју породицу. Такође ми је помогла око припрема за пријемни испит и да остварим једну од својих највећих жеља, а то је да упишем факултет, што сам и успела. Од октобра сам редовна студенткиња Електротехничког факултета у Београду“, изјавила је стипендисткиња Николина Глишић из Младеновца.

Од 2017. године Фондација је доделила преко 500 стипендија младима, у износу од по 10.000 динара месечно, са жељом да им се омогуће бољи услови за одрастање и школовање.


Средњошколци могу да се пријаве на конкурс за доделу стипендија до петка 26. августа 2022. године, а све информације о условима конкурса могу прочитати на сајту Фондације.

Сваке године на конкурс пристигне већи број пријава од доступних стипендија, што говори о томе да је постоји велики број деце који заслужују нашу подршку, због чега позивамо све компаније, појединце и друге заинтересоване да нам се придруже у оснаживању младих и донирају за програм Дивац стипендија. О начину донирања могу сазнати на сајту www.divac.com.

Право на стипендију имају ученици који у септембру 2022. године уписују I, II, III или IV разред средње школе, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, а који постижу одличан успех у учењу и владању (најмање 4,50 последње три школске године). Посебну предност при додели стипендије имаће кандидати из осетљивих друштвених група (материјално угрожене породице, једнородитељске породице, избегличке и расељеничке породице, лица са инвалидитетом, дете/родитељ са хроничним болестима и др).

Кандидат приликом пријављивања на конкурс подноси обавезну документацију:
Пријавни образац (преузети са сајта Фондације); Уверење о постигнутом успеху ученика у претходном школовању (Копија сведочанства за последње три године школовања), Уверење о постигнутим успесима на такмичењима (Копија диплома и сл.), Уверење о просечном месечном приходу по члану породице ученика (Потврда од послодавца о висини нето примања за последња 3 месеца, пензиони лист или потврда националне службе за запошљавање за незапослене родитеље/старатеље), Штампане податке са електронске личне карте или фотокопију личне карте родитеља или старатеља.
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa