Инфо

18. август 2022.18. авг 2022.
Фото: Фондација Дивац

Фото: Фондација Дивац

Фондација Ана и Владе Дивац позива средњошколце да се пријаве на конкурс за доделу ученичких стипендија

Пријава за средњошколе из Србије до 26. aвгуста

Пријаве се подносе на адресу Фондације Ана и Владе Дивац, Илије Гарашанина 53 а, 11 000 Београд са назнаком „За ученичке стипендије“
Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са донаторима из дијаспоре, компанијама у Србији и појединцима, наставља са финансијском подршком ученицима средњих школа у Србији.

Стипендије се додељују ученицима са одличним успехом који у 2022. години уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе, док се предност даје кандидатима из осетљивих друштвених група, као што су материјално угрожене, једнородитељске, избегличке и расељеничке породице, лица са инвалидитетом, дете/родитељ са хроничним болестима и други.

Од 2017. године Фондација је доделила преко 500 стипендија младима, у износу од по 10.000 динара месечно, са жељом да им се омогуће бољи услови за одрастање и школовање. Сви стипендисти су и волонтери који помажу својој заједници у различитим хуманитарним организацијама, помажући старијим и сиромашнијим суграђанима или својим вршњацима у учењу.

„Стипендија ми је давала подстицај и мотивацију да напредујем и помагала да остварим своје снове. Користила сам је као џепарац за ученичка такмичења у иностранству и свакодневним ситницама којима нисам желела да оптерећујем своју породицу. Такође ми је помогла око припрема за пријемни испит и да остварим једну од својих највећих жеља, а то је да упишем факултет, што сам и успела. Од октобра сам редовна студенткиња Електротехничког факултета у Београду“, изјавила је стипендисткиња Николина Глишић из Младеновца.

Од 2017. године Фондација је доделила преко 500 стипендија младима, у износу од по 10.000 динара месечно, са жељом да им се омогуће бољи услови за одрастање и школовање.


Средњошколци могу да се пријаве на конкурс за доделу стипендија до петка 26. августа 2022. године, а све информације о условима конкурса могу прочитати на сајту Фондације.

Сваке године на конкурс пристигне већи број пријава од доступних стипендија, што говори о томе да је постоји велики број деце који заслужују нашу подршку, због чега позивамо све компаније, појединце и друге заинтересоване да нам се придруже у оснаживању младих и донирају за програм Дивац стипендија. О начину донирања могу сазнати на сајту www.divac.com.

Право на стипендију имају ученици који у септембру 2022. године уписују I, II, III или IV разред средње школе, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, а који постижу одличан успех у учењу и владању (најмање 4,50 последње три школске године). Посебну предност при додели стипендије имаће кандидати из осетљивих друштвених група (материјално угрожене породице, једнородитељске породице, избегличке и расељеничке породице, лица са инвалидитетом, дете/родитељ са хроничним болестима и др).

Кандидат приликом пријављивања на конкурс подноси обавезну документацију:
Пријавни образац (преузети са сајта Фондације); Уверење о постигнутом успеху ученика у претходном школовању (Копија сведочанства за последње три године школовања), Уверење о постигнутим успесима на такмичењима (Копија диплома и сл.), Уверење о просечном месечном приходу по члану породице ученика (Потврда од послодавца о висини нето примања за последња 3 месеца, пензиони лист или потврда националне службе за запошљавање за незапослене родитеље/старатеље), Штампане податке са електронске личне карте или фотокопију личне карте родитеља или старатеља.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa