Инфо

15. децембар 2011.15. дец 2011.
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ШАБАЦ

ПОМОЋ У ИЗБОРУ ЗАНИМАЊА

Недавно почела реализација пројекта “Професионална оријентација на преласку у средњу школу“. Програм замишљен са циљем успостављања функционалног и одрживог система и програма одабира занимања за младе на преласку из основне у средњу школу
Министарство омладине и спорта у сарадњи са Владом Савезне републике Немачке у нашој земљи спроводи пројекат “Професионална оријентација на преласку у средњу школу. Програм се заснива на школској и ваншколској компоненти и биће реализован кроз сарадњу и унапређење различитих институција које се баве образовањем и запошљавањем. Канцеларија за Младе града Шапца је једна од девет Канцеларија у Србији, која је изабрана да буде центар за каријерно вођење и професионалну оријентацију ““ каже Ана Лазић координатор рада шабачке Канцеларије за младе.
Пројектом је предвиђено да програмом професионалне оријентације буду обухваћене све основне школе и локалне канцеларије за младе у периоду од 2011. до 2013. године. Програм је намењен пре свега ученицима завршних разреда основне школе. Кључна места у његовој реализацији припадају школама, њиховим наставницима и стручним сарадницима, родитељима и заједници у школском окружењу, који ће кроз његову примену унапређивати своје капацитете и могућности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa