Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Седми четверац света – Лагунџић први с лева (фото: КК Зорка)

Седми четверац света – Лагунџић први с лева (фото: КК Зорка)

КАЈАК: СВЕТСКО ПРВЕНСТВО ДО 23 ГОДИНЕ

Два шабачка финала

Четверац млађих сениора и јуниорски двосед обезбедили финала и пласирали се у врх светског кајака. На концу седмо и осмо место у коначном пласману. Троје Шапчана имало успешне наступе. Сезона добра у мислима наредна
Шабачки кајак и клуб „Зорка“ имали су овог лета три представника на Светском првенству у кајаку за јуниоре и млађе сениоре у Сегедину. Није остварена потајно сањана медаља, међутим у две категорије посаде у којима су Шапчани имали улогу избориле су финале и биле близу и борбе за медаље.
Четверац млађих сениора на 500 метара где је наступао Бранко Лагунџић, заједно са: Врдољаком, Ковачевићем и Стојковим, успешно је пребродио квалификације и полуфинале, а потом најбољу трку извеслао у финалу. Време 1:22,45 било је непуне две секунде слабије од Аустралије која је освојила бронзу и овај пут довољно за позицију седам. Квартет Пољске је првак, Мађари су вицешампиони.

Лука Мањенчић је наступао у три јуниорске дисциплине. Најбољи резултат је остварио у двоседу са Вјештицом, дисциплина К2 1.000. Изборили су кроз квалификације и полуфинале место у великом финалу где су временом од 3:27,90 заслужили осмо место. Медаље су поделили: Мађарска, Италија, Чешка. Мањенчић је веслао у једноседу на 1.000 метара где је освојио прво место у Ц финалу, укупно 17, односно у једноседу на 5.000 метара где је кроз циљ прошао као 24.

Шапчане је представљао и кануиста Михаило Маловић у дисциплини једноклека на 500 метара. Није успео да се пласира у полуфинале. Био је једну позицију испод потребне у квалификационој групи.

-Четверац млађих сениора је веслао одличну трку у финалу, остварио време какво до сада нису успели и апсолутно сам задовољан учињеним. Потврдили смо да смо у светском врху у овој категорији. Сав фокус усмеравамо на клупски ниво и Првенство Србије – истиче шабачки тренер, члан стручног штаба репрезентације Урош Павловић.

Србија је у Сегедину освојила две бронзе, обе је понео Бојан Здијелар. Екипно првенство Србије ће затворити кајакашку сезону, а планирано је за трећи викенд септембра.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa