Инфо

8. септембар 2022.8. сеп 2022.
Сигурни у Шапцу: А. Поповић

Сигурни у Шапцу: А. Поповић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

А сада дерби Подриња

Изванредни у Шапцу, слаби на гостовању. Серија гарантује средину табеле, први прекид води ка успону или опасној зони. Мачва фаворит против Лозничана. Реванш за претходну сезону. Лозничани у борби за опстанак
Много је „домаћинских“ екипа, међутим мало када је присутна оваква разлика у наступу екипе пред домаћом публиком и на гостовању као што је случај са шабачком Мачвом ове сезоне. Исти играчи као да су неки други у Поцеској и у другим градовима. На табели мечева пред домаћим навијачима Мачва је на деоби првог места са Раковицом, Мачва је снажан, моћан тим кадар за борбу за Супер лигу. На табели гостовања „црвено-црни“ немају ни бод, једино је слабији новобеоградски Раднички и таква екипа је кандидат за нижи ранг. Уколико би се погледали ривали, ситуација је још занимљивија, јер су на домаћем терену такмаци бивали до сада снажне екипе попут водећег Графичара, одличног Вршца и кандидата за Супер лигу Металца, а на гостовањима врло просечне, чак слабе екипе Слободе и Радничког. Треба нагласити да не говоримо само о резултатима, већ квалитету игре на домаћем и гостујућем терену.

Мачва – ОФК Вршац 2:1 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 900. Главни судија: М. Милетић (Г. Милановац); помоћници: Крстић (Ниш) и Стиојковић (Београд). Стрелци: Радуновић у 76. и Јевтић у 84. минуту за Мачву; Килибарда у 90+1 за Вршац. Жути картони: Пешић Стевановић, Радуновић, Марјановић, Мијаиловић (Мачва); Илић, Вујић, Лазевски, Кадијевић и Мршуља (Вршац).
МАЧВА: Самуровић, Поповић, Пешић, Јевтић, Стевановић, Белић (Мијаиловић), Враштановић (Савковић), Адамовић, Марјановић, Нешковић (Радуновић), Пејовић.
ОФК ВРШАЦ: Марковић, Мажић, Перић, Илић (Килибарда), Павлов, Брауновић (Ивић), Парађина (Грек), Лазевски, Станисављевић (Вујић), Кадијевић (Стојковић), Мршуља.


У збиру такав однос довољан је за златну средину, прва серија која буде прекинута Мачву ће винути ка врху или спустити. Надигран је одличан Вршац и по свему виђеном шабачка екипа је велики фаворит против Лознице наредног викенда. Стари ривал треба већ том чињеницом да инспирише, а свакако је у питању слабија екипа од Мачве.

Борба за горњи део табеле: М. Нешковић


Имали су суперлигашке снове, то им је још циљ, али игром нису доказали да могу тако високо. Направили су много промена у саставу и тек у последња два меча су напустили само зачеље, а шок терапија промене тренера је дала резултат. Некадашњи тренер ОФК Београда Миодраг Анђелковић је преузео тим од Мићића и добро стартовао. Управо ту може лежати највећа опасност за Мачву, јер се с новим шефом много тога мења. Успели су да шокирају Металац у Милановцу што је упозорење два. Исто тако, Лозница је умела да игра потпуно подређену улогу против Радничког с Новог Београда, можда и најслабије екипе у Првој лиги.

Још један мотив за Мачву би могла бити претходна сезона у којој су порази од Лознице, посебно други у Шапцу 0:1 ривалу омогућили плеј оф место, а Мачву гурнули у плеј аут и неизвесност опстанка.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa