Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Филозофија самопоздања
Шарл Пепен:

Филозофија самопоздања

Да бисмо разоткрили мистерију самопоуздања, у овој књизи окренућемо се древним мудростима и модерним филозофима, међу којима су Ралф Волдо Емерсон, Фридрих Ниче и Анри Бергсон.
Ови мислиоци често прилазе тој теми индиректно – када размишљају о слободи, одважности или индивидуалности, они говоре о самопоуздању. Такође, отићи ћемо мало даље, до психолога као што је Борис Сирилник и психоаналитичара као што је Жак Лакан.

Притом ћемо исто тако проучити искуства атлета, борбених пилота и лекара из хитне помоћи, потом речи песника и визије великих мистика. Све ово показаће нам да не постоји приручник за употребу људског живота и да су упутства за инстант подизање самопоуздања заправо бескорисна јер поричу сложеност људског духа.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу „Филозофија самопоуздања“


Један од разлога за мањак самопоуздања јесте чињеница да је живот тежак и пун неизвесности. Нећемо отрести своју бојазан од живота ако од њега бежимо и јуримо фантазију репрограмирања својих неурона или тражења „личног упутства за употребу“, већ тако што ћемо пронаћи начин да живимо са својим страховима.

Живот значи остати на висини задатка и када он скрене с очекиваног пута – било у добром или лошем правцу. Када би се живот у целини поклапао с нашим очекивањима, то не би био живот, него програм који тече својим унапред одређеним током – и ми му не бисмо веровали.

Најновији број

26. јануар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa