Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
Први испит пред домаћом публиком (фото: ЖРК Медицинар фб)

Први испит пред домаћом публиком (фото: ЖРК Медицинар фб)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (Ж)

Кикинда - нова прилика и искуство

Младост, руку на срце, није била боља од Медицинара за осам голова, али је реално имала квалитет на својој страни, показала више и заслужено задржала два бода у свом граду. Подмлађен и значајно измењен тим Медицинара имао је снагу да буде у потпуном егалу једну трећину мече, али и у утакмици до 50. минуту. На уласку у последњих десет домаћин је водио само 19:17. Ипак недосататк снаге је донео убедљив пораз.

Сваки меч је нова прилика за доказивање и напредак младог шабачког тима, те тако и деби пред домаћим навијачима у мечу против Кикинде. Војвођанке су почеле победом, а жреб је хтео да ривал у првом колу буде такође новајлија у Лиги, Панчево. На крилима изванредне Милице Михаиловић на голу, Чочај на крилу и одличне сарадње Радаковић – Чубрило – Сивчев на релацији средњи, леви бек, пивот контролисали меч до краја. Поменуте су и највеће узданице тима. Кикинђанке су 2018. одустале од такмичења због финансијских проблема и четири године су се консолидовале вративши се у елиту.

Младост (НП) – Медицинар 26:18 (12:8)
Нова Пазова. Гледалаца: 200. Судије: Боја и Иван Колавчић (оба Београд). Седмерци: Младост 4 (4); Медицинар 4 (3). Искључења: Младост 10; Медицинар 12 минута.
МЛАДОСТ (НП): Мацура, Глушица 7, Поткоњак, Ћурчин 2, Лазаревић 2, Јотић, Орловић 1, Шашић, Ћазић 5, Којичић 2 (2), Кнежевић 2 (2), Микић 5, Петковић.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Х. Петрић, Зечевић 1, Жарковић 8 (3), Радић, Којић 5, Лацковић, Перуничић, Цвејић, Е, Петрић, Цветиновић 3, Стевић, Драгосављевић 2, Ракић.


Медицинар је ослоњен на свој погон, све позиције покривају рукометашице из шабачке школе, уз појачања на беку, Јелену Зечевић, крилима Тамару Жарковић и Јовану Драгосављевић. Много првотимки је напустило екипу, потребно је време за уигравање преосталих и меч против Кикинде биће одличан тест за тим који ће тек од јануара и повратка Ане Радовић и Тамаре Мандић бити комплетиран.

-И у поразу сам видео више добрих ствари што се тиче мојих играчица, наравно и много лоших на којима морамо да радимо. Потребно нам је време, искуство за много младих играчица којима је Супер лига виши ниво у односу на досадашња такмичења. Очекујем бољи наступ против Кикинде, а победа ће увек бити циљ – рекао је тренер Медицинара Ненад Тешић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa