Инфо

15. септембар 2022.15. сеп 2022.
К. Опанковић (фото: Српски атлетски савез)

К. Опанковић (фото: Српски атлетски савез)

АТЛЕТИКА: ЗАВРШНИЦА СЕЗОНЕ

Одликашки финиш

Претходне недеље смо се осврнули на сениорско Екипно првенство Србије у атлетици. Наш крај, али и целу централну Србију представљао је клуб „Спринт“ Бадовинци који је освојио осмо место у Србији у конкуренцији атлетичара, а на истом такмичењу шабачка атлетика је имала представника и међу освајачима титуле. Реч је о Ксенији Опанковић, чланици Омладинског атлетског клуба „Београд“, шампиона Србије у мушкој и женској конкуренцији. Наша суграђанка је представљала свој клуб у бацању копља где је освојила друго место (40,02 метра хитац).

Ксенија и Жикица Опанковић (фото: САС)


Недељу дана касније добру форму је потврдила на завршном такмичењу, јуниорском Екипном првенству Србије. Овај пут је хитац од 37 метара и 96 центиметара био довољан за титулу, односно прво место, а наступила је и у бацању кугле где је била пета. Ксенија је каријеру почела у шабачком „Церу“, а пре ОАК наступала је за Партизан.



Најбоља екипа јуниорског такмичења у женској конкуренцији био је београдски „Топ џамп“, односно „Црвена Звезда“ код атлетичара. До краја септембра преостао је још Екипни куп за старије пионире и пионирке, док је октобар резервисан за маратон и крос првенства.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa