Инфо

6. октобар 2022.6. окт 2022.
Победници у Макарској (фото: ВК Шабац фб)

Победници у Макарској (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: МЛАДИ ГАЛЕБ

Шабац победнички из Далмације

Традиционални турнир за младе у Макарској. Савладане екипе из три државе. Максималан учинак. Гол разлика 88:34. Шест мечева, шест победа. Једно појединачно признање
Генерација овдашњих ватерполиста рођена 2009. године претходне године је доминантно освојила Првенство Србије и Куп за свој узраст, уз максималан учинак у оба такмичења. Одлуком Ватерполо савеза Србије поменута генерација није имала своје такмичење на националном нивоу, те су се ови момци храбро упустили у борбу на државном нивоу са годину дана старијим такмацима и успели да буду међу шест најбољих у Србији. Лето су испратили и јесен дочекали тријумфално још једним трофејем у ризници, овај пут скованим у Далмацији, Макарској.

На традиционалном међународном турниру „Млади галеб“, у конкурнцији 15 клубова из неколико држава, Шапчани предвођени тренерима Мирославом Петровићем и Душаном Михаиловићем остварили су максималан учинак и самоуверено освојили титулу.

У групној фази Шапчани су победили: Нађи (Словачка) 20:10, Триглав (Словенија) 24:4 и Соларис (Хрватска) 14:11. После освојеног првог места у групи очекивао их је дубровачки Југ у четвртфиналу, један од фаворита, али су „чивијаши“ били сигурни и славили 12:6. Полуфинале је донело окршај са Јадраном из Сплита, клубом традиције дуже од века. Поново нису дозволили Шапчани неизвесност победивши 7:3.

Финале је било највишег квалитета. Медвешчак из Загреба је заснован на играчима из своје школе која је међу водећим у региону. Изједначен је дуел био до самог краја, али је Шабац на концу славио 11:10 и освојио победнички пехар. Јадран је освојио треће место, а четврти је београдски Партизан.
За најбоег играча турнира проглашен је ватерполиста Шапца Никола Павловић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa