Инфо

24. новембар 2022.24. нов 2022.
Капитен Н. Марковић

Капитен Н. Марковић

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Далматинци на мегдану

Три ривала из Далмације. Јадран и Соларис познати. Важност добрих резултата против Шибеника и Морнара. Домаћин турнира Загреб
У наставку Регионалне ватерполо лиге шабачки клуб очекују три екипе далматинске ватерполо школе, мегдан ће делити у Загребу. Домаћин је Младост, међутим како је против њих и екипе Новог Београда Шабац већ играо на првом турниру, ривали ће бити преостали учесници.

Турнир Шапчани отварају у петак, 25. новембра, када ће се супротставити учеснику Лиге шампиона, сплитском Јадрану од 17 часова. Дан касније, у исто време, Шабац игра против Морнара из Сплита, а турнир окончава у недељу, 26. новембра утакмицом против Солариса у 13 сати.

Шабац је одиграо два добра меча ове сезоне против Јадрана и Солариса. У квалифиакцијама за Лигу шампиона, секунде су делиле „чивијаше“ од изненађења у Сплиту, домаћи су славили у последњој секунди, док је недуго потом домаћин надиграо Соларис врло убедљиво у Шапцу у квалификацијама за осмину финала Евро купа. Морнар је највећа непознаница. Они су на првом турниру лако положили оружје против Јадрана, међутим успели су да победе Шибеник и са половичним учинком уђу у наредни круг турнира.

Јадран је апсолутни фаворит против Шапца, док су друга два ривала из категорије оних против којих се циља тријумф. Добри резултати ће бити одличан увод у изазове на евро сцени.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa