Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
САЊА ЂУРИЧИЋ, МАГИСТАР БИОТЕХНИЧКИХ НАУКА

ЗНАЊЕМ ДО УСПЕХА

Бивша ученица Шабачке гимназије магистрирала на Пољопривредном факултету у Београд прошле године. Од 2007. ради у Министарству за Косово и Метохију
Животни пут био јој је мало другачији од њених вршњака, трновит, а они који је познају знају о чему је реч. Настојала је и успела да уз ведар дух, истрајан рад пропраћен стицањем знања и посао у Министарству за Косово и Метохију изради пројекат магистарског рада „Могућности и потребе одводњавања земљишта меандра реке Саве код села Прова“ дајући на тај начин велики допринос родним Владимирцима, граду Шапцу и околини.
Имајући у виду хетерогеност испитиваног подручја „Орлача“ у раду је дошло до свеобухватне оцене могућности и потреба одводњавања земљишта меандра реке Саве. Научни допринос магистарске тезе Сање Ђуричић за општину Владимирци и Републику Србију велики је. Указала је на чињеницу да се екстремно влажна подручја у делтама већих река морају третирати компромисним техничким решењима ради обезбеђивања како одрживог развоја пољопривреде, тако и очувања природних екосистема. О овој чињеници у досадашњим решењима одводњавања у нашој стручној пракси није вођено довољно рачуна тако да су многа таква подручја са изузетним и ретким примерцима флоре и фауне бесповратно нестала.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa