Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
ИЗВОЗ ВОЋА И ПОВРЋА

СТАНДАРДИЗОВАНОМ ПРОИЗВОДЊОМ И ПРЕРАДОМ ДО ПРОФИТА

Извоз смрзнутог воћа у земље Европске Уније једна је од профитабилнијих области пољопривреде и прерађивачке индустрије у Србији. Извоз воћа није посустајао ни у најтежим годинама. С обзиром да се ради о профитабилним културама за очекивати је даљи раст производње нових сорти за извоз у свежем и смрзнутом стању
По окончању једне јако тешке производне године за српску пољопривреду сумирају се остварени резултати и припремају планови за наредну сезону која ће по најавама стручњака такође бити тешка и неизвесна. И поред таквих најава многи привредници Мачванског округа у ову годину улазе са више оптимизма.
Једно од таквих предузећа је Шабачки „Либертас“ који се бави производњом и прерадом свежег воћа и поврћа, као и пласманом на домаће и извозом смрзнутог воћа на Европско тржиште.
- У протеклој години откупили смо око 5.000 тона свежег воћа и поврћа и то малине, јагоде, купине, вишње и паприке. Воће смо откупљивали у Мачванском и Сремском округу који гравитирају Шапцу као центру наших пословних активности, а мањи део на југу. С обзиром да ове године планирамо проширење тржишта, самим тим морамо повећати обим сопствене производње, као и откупити већу количину воћа и поврћа. Планирамо да до 2013. године производњом на сопственим плантажама обезбедимо више од 70 одсто воћа и поврћа за којим имамо тражњу. Циљ нам је да нашим купцима понудимо воће и поврће врхунског квалитета и укуса, уз највећу бригу за безбедност производа, истиче заменик директора „Либертаса“ Слободан Жунић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa