Инфо

12. јануар 2012.12. јан 2012.
СОЊА БОКУН ЂИНИЋ, ДИРЕКТОРКА БИБЛИОТЕКЕ ШАБАЧКЕ

ФОНД УВЕЋАН ЗА ПЕТ ХИЉАДА КЊИГА

Поред редовне делатности ““ стручне обраде, чувања и коришћења богатог књижевног фонда, 2011. година у згради Владичанског двора прошла у реновирању одељења за одрасле, преуређивању три депоа, замени столарије, али и конзервацији и дигитализацији грађе вредних књига, разноврсним програмима попут представљања књига, изложби, научним скуповима, издавачкој делатности и дружењу са децом у оквиру многобројних радионица
Радовима финансираним из сопствених средстава у марту је започета адаптација Одељења за одрасле, а завршена половином августа. Идеја водиља била је проширење простора и увећање броја књига које ће се наћи пред очима и у рукама читалаца.
- Тимским радом, добром вољом и упорношћу особље Библиотеке шабачке преуредило је Одељење за одрасле, тј. позајмно одељење. Тако смо од некадашњих сто двадесет метара слободног простора добили триста педесет. Олакшан је приступ хиљадама и хиљадама добрих и помало заборављених књига тако да наши корисници могу да их прелиставају, прочитају неке делове, а онда и да се одлуче за оне које им највише привуку пажњу.
Зграда Владичанског двора у коме је смештена Библиотека шабачка, реновирана је добрим делом, док радови на Анексној згради нису приведени крају.
- Захваљујући средствима из градског буџета и са пет милиона динара које смо добили од Министарства културе замењена је столарија на спрату. Све је рађено у сарадњи са Заводом за заштиту споменика из Ваљева као надлежним органом. Такође са деветнаест милиона динара од Министарства културе преуредили смо Одељење за децу, променили прозоре и врата у приземљу. Радови на Анексу, нажалост, нису одрађени у оном обиму који је потребан.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa