Инфо

26. јануар 2023.26. јан 2023.
Вратити децу на терен, а клуб на стазе старе славе
РЕОРГАНИЗАЦИЈА ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА “ТАМНАВА” КОЦЕЉЕВА

Вратити децу на терен, а клуб на стазе старе славе

Крајем прошле године, после дужег прекида, обновљени су тренинзи одбојкашког клуба “Тамнава” Коцељева.Интересовање деце за овај спорт, који је некада проносио славу тамнавске вароши, је велико. Малишани, подељени у три групе, окупљају се пет пута недељно и вредно тренирају како би што спремнији ушли у наредну такмичарску сезону
Веома дугу и успешну традицију у тамнавском крају има одбојка. Она се деценијама развијала и неговала са посебном пажњом, али је након неколико деценија дошло до озбиљне кризе.

Крајем прошле године, после дужег прекида, обновљени су тренинзи одбојкашког клуба “Тамнава” Коцељева.Интересовање деце за овај спорт, који је некада проносио славу тамнавске вароши, је велико. Малишани, подељени у три групе, окупљају се пет пута недељно и вредно тренирају како би што спремнији ушли у наредну такмичарску сезону.

–Тренинзи су почели негде у новембру месецу. Тренутно имамо 92 деце узраста од 8-18 година. Подељени су у млађу, средњу и старију групу. Пошто смо клуб преузели у новембру закаснили смо за пријаву за ову такмичарску сезону. Морамо сачекати август када почиње следећа сезона. А до тада покушавамо да што квалитетнијим и интензивнијим тренажним процесом децу припремимо за надметања на теренима- рекао је садашњи председник коцељевачког одбојкашког клуба а некадашњи играч Никола Вејин.

Клуб је основан 1956. године. У то време играло се на шљакастим, а потом на бетонским и асфалтираним теренима, од главне улице, па поред Дома културе, преко црквене порте, све до школских игралишта. Готово невероватно звучи податак да је клуб не само опстајао већ се и развијао, упркос чињеници да око пола века у Коцељеви није било затвореног простора за бављење одбојком и другим дворанским спортовима.

Садашње генерације, за разлику од првих одбојкашких па и оних деценијама касније, имају сјајне услове. На подручју општине сада постоје три спортске сале, а онда, када је коцељевачки одбојкашки клуб постизао изванрдне резултате као домаћини противнике су дочекивали у гостима, на туђим теренима, у другим местима. Али, то им није сметало да покажу свој квалитет те се тако својевремено мушки тим такмичио у Другој лиги. Зато је жеља руководства клуба да направи што је могуће квалитетније екипе и врати се најпре у такмичарске воде.

–Услови су заиста одлични. Неупоредиви са неким претходним временима. Зато је важно искористити све потенцијале које имамо, вратити децу на одбојкашке терене, а клуб на стазе старе славе. Започели смо реорганизацију клуба и то су нам примарни циљеви- поручио је Вејин, који уз Адријану Васић, води тренинге основаца и средњошколаца.

Према његовим речима, подршка општинског руководства није изостала. Напротив.

–Заиста имамо свесрдну помоћ наше општине. Добијамо комплетне реквизите и све оно што нам је потребно за организовање и одржавање тренинга. Верујемо да ћемо истрајним и добро планирам радом, дисциплином, постићи све постављене циљеве и да ће ово бити само почетак једног новог успешног раздобља у богатој историји ОК “Тамнава”- закључио је Вејин.

Стиче се утисак да су сви озбиљно схватили своју улогу у постизању циљева. Почев од деце која вредно тренирају, преко руководства клуба, до челних људи у општини.
Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa