Инфо

26. јануар 2023.26. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ХАЛА „ЗОРКА“ КРАЈЕМ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У ПОТПУНОСТИ ИСПЛАЋЕНА

Први пут у власништву града

Корист од овога ће имати не само шабачки спортисти, него и манифестације које ће се у будуће организовати у Хали. Ради се о објекту које нема само материјалну, него и емотивну вредност, због тога што су највећи успеси Рукометног клуба „Металопластика“ и града Шапца постигнути у тој дворани. Правимо од Шапца град будућности, али не заборављамо ни оно што се дешавало у прошлости. Успеси „Металопластике“ су били симбол града, навео је градоначелник Пајић
Спортска хала „Зорка“ је 30. децембра прошле године у потпуности исплаћена и први пут је у власништву града и грађана Шапца. Градоначелник Шапца Александар Пајић истакао је да се поноси овом чињеницом и наводи да настоје да капитални објекти који су значајни за Шабац буду у власништву града, како би њима могли адекватно да располажу, а за добробит грађана.

-Раније је хала била у власништву Хемијске индустрије „Зорка“. Због доброг пословања града, као и због потребе да град велике, капиталне објекте има у својини, откупили смо Халу, и исплатили је у потпуности, по цени договореној пре нешто више од годину дана, а то је 700.000 евра. Корист од овога ће имати не само шабачки спортисти, него и манифестације које ће се у будуће организовати у Хали. Ради се о објекту које нема само материјалну, него и емотивну вредност, због тога што су највећи успеси Рукометног клуба „Металопластика“ и града Шапца постигнути у тој дворани. Правимо од Шапца град будућности, али не заборављамо ни оно што се дешавало у прошлости. Успеси „Металопластике“ су били симбол града, навео је градоначелник Пајић.

Хала је купљена од АИК банке, у чијем власништву се последњих година налазила. Градоначелник је истакао да су успели значајно да спусте цену у односу на оно што је банка тражила, али су се и обавезали да у 2023. и 2024. години овај објекат носи назив „АИК дворана“.

-АИК банка нам је спустила цену за више од 400.000 евра, тако да ћемо узвратити овим видом рекламе. Град и наше привреднике ћемо промовисати у унутрашњости Хале. Намеравамо да додатним садржајима омогућимо и људима који желе спортом да се баве рекреативно то могу да раде у Хали. Видећемо да ли има заинтересованих за стони тенис, куглање, теретану... Биће то место окупљања наших суграђана који желе да се баве спортом, али и место где ће се долазити на сајмове, концерте и друге манифестације које могу да окупе велики број посетилаца. Управљање ћемо поверити Спортском савезу Шапца, јер сматрамо да они на најбољи начин брину о нашим спортским објектима, што се види на примерима Соколског дома и отвореног терена „Милован Степандић Степи“, рекао је градоначелник.

Реконструкција Хале није била могућа пре него што буде у власништву града. Инвестициона улагања су предвиђена за наредни период.

-Треба се сетити да смо 2020. године затекли огроман катанац на Хали, а пре тога је била ван употребе готово две године. Рукометни клуб „Металопластике“ је морао међународне утакмице да игра у другим градовима. Објекат у ком су постизани највећи успеси у рукомету није био у функцији спорта. Откупили смо је без иједног динара кредита, као што радимо и све остало, истакао је градоначелник Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa