Инфо

2. фебруар 2023.2. феб 2023.
Професорка  Милена  Стаменић  и  министар  Бранко  Ружић, Фото: Приватна архива

Професорка Милена Стаменић и министар Бранко Ружић, Фото: Приватна архива

Светосавска награда Министарства просвете:

За Милену Стаменић, професорку СПШ из Шапца

Друга Светосавска награда у СПШ: овогодишње признање понела је професорка Милена стаменић, док је пре шест година награду ресорног министарства за допоринос развоју и квалитету образовања понела сама Средња пољопривредна школа са домом ученика Шабац
Светосавска награда за допринос развоју и унапређењу квалитета образовања и васпитања додељена је у петак, 27. јануара, Милени Стаменић, професорки стручних предмета у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране Средње пољопривредне школе са домом ученика Шабац. Пре шест година, 2017. године Светосавску награду понела је сама Школа и тиме се уписала у историју нашег града, као прва шабачка образовна установа носилац овог престижног признања.

Милена Стаменић у шабачкој пољопривредној школе предаје од 1997. године, а о квалитету њеног рада сведоче успеси њених ђака на републичким и другим струковним такмичењима. У протеклој школској години своју збирку признања за педагошки и менторски рад са ученицима обогатила је трећим местом на Републичком такмичењу ученика средњих школа у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране, одржаном у Тополи. То је само најновија, 13, у скоро непрекидном низу републичких награда на такмичењима у организацији МПНТР од 2006. до данас.

Поред такмичења у организацији ресорног Министарства, рад Милене Стаменић у циљу промовисања Школе и њених активности препознат је и на бројним манифестацијама. Као ментор освојила је бројне наград међу којима су и награде са Сајама образовања у Новом Саду 2017, Међународног сајма Беоплант у Београду 2017, Новосадског пролећа 2013. и 2016, Фестивала ружа Липолист 2007, 2009, 2011, 2012, 2013, 2017, 2021. и награда за координатора тимова на такмичењу из ученичког предузетништва 2002-2012. у оквиру међународног БИП пројекта у организацији владе Норвешке.

Професорка Милена Стаменић и директор СПШ Предраг Савић, Фото: Приватна архива


Професорка Стаменић је координатор и реализатор пројеката прекограничне сарадње у вези са хортикултуром и одрживим развојем у свим циклусима пројекта закључно са Rosas 4H 2017-2019. Осим овог пројекта, активни је учесник у свим Ерасмус К1 и К2 пројектима које Школа реализује већ десет година са школама из Француске, Словачке, Словеније...

Незаобилазни је део свих пројеката који се организују у оквиру школе. Ту се убраја пре свега пројекат реконструкције школског дворишта, 2000 – 2010, као и допринос раду школског хуманитарног фонда „Школарац“.

На овогодишњи конкурс пристигло је 180 пријава, а светосавско признање је добило 34 добитника. Међу њима су васпитачи, ученици, студенти, наставници, професори, директори, предшколске установе, школе, факултети и научни институти.

Сви награђени, Фото: Приватна архива


Светосавска награда се додељује за постигнуте изузетне резултате у области образовања и васпитања, унапређивању образовно-васпитне праксе и развоју научних и уметничких достигнућа у области образовања и васпитања у Републици Србији. Светосавска награда се додаљује сваког 27. јануара, на Дан Светог Саве. Средња пољопривредна школа са домом ученика Шабац је до сада једина образовна установа у нашем граду која је добила ово престижно признање.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa