Инфо

19. јануар 2012.19. јан 2012.
БРАНИСЛАВ СТАНКОВИЋ, ДИРЕКТОР НАРОДНОГ МУЗЕЈА ШАБАЦ

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНИ ПЛАНОВИ

Изложбена и издавачка делатност, археолошка истраживања, нови пројекти, рад на новој сталној поставци обележили су прошлу 2011. годину
Народни музеј у Шапцу, како је истакао директор Бранислав Станковић, задовољан је са оствареним резултатима у прошлој години. Све оно што је предвиђено планом и програмом највећим делом је остварено.
- На самом почетку 2011. године Народни музеј у Шапцу гостовао је са својом изложбом „Мали-велики Париз“ у Паризу. Изложба је имала запажену посету. Том приликом смо имали и контакте са људима у УНЕСКО. Постоји некаква иницијативна варијанта да се направи једна мрежа европских музеја. Вероватно ћемо бити један од музеја у тој мрежи. Ове године требала би да буде и конференција „Музеји европског идентитета“ на којој бисмо такође требали да присуствујемо.
Излагачка делатност такође је била успешна.
- На почетку године имали смо врло интересантну изложбу „Скелети уживо“ коју смо радили са нашим колегама из Природњачког музеја. Била је изузетно посећена. Затим, као и сваке године, имали смо велику посету за „Ноћ музеја“. Са својом изложбом „Веселе седамдесете“ сматрам да смо освежили памћење суграђана о не тако давној прошлости. Определили смо се за период којем смо, мање-више, скоро сви били савременици. Ако и нисмо били савременици седамдесетих у неком периоду свога живота осетили смо њен утицај на наше животе. У августу смо имали изложбу „Сто година млади“ поводом сто година од оснивања скаутског или извиђачког покрета у нашој земљи. Тада је одржана и међународна смотра у нашем граду. Заједно са колегом Славољубом Петровићем био сам коаутор те изложбе са којом смо гостовали већ два пута у Београду. Имали смо успешан и 55. Октобарски салон који наставља богату традицију. То је заправо први Октобарски салон у нашој земљи и ми смо поносни на њега. Увек волим да кажем да се он просто издваја као институција за себе. Имамо срећу да се дешава под нашим покровитељством јер је један квалитет више ове установе.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa