Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
У сусрет 36. Међународном конгресу о процесној индустрији
ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ЕЛИКСИР ГРУПЕ И СМЕИТС-А

У сусрет 36. Међународном конгресу о процесној индустрији

Генерални покровитељ Конгреса је Еликсир Група. “Ове године се обележава 85 година хемијске индустрије у Шапцу, што је још један повод да ми подржимо овај скуп“, рекао је Стефан Комазец, директор Еликсир Зорке
Међународни конгрес о процесној индустрији биће организован 1. и 2. јуна ове године у Шапцу. Тим поводом, компанија Еликсир Груп и Друштво за процесну технику при Савезу машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије потписали су партнерски уговор.

-Машински факултет је један од учесника у организацији скупа дуже од 30 година. Као високошколска установа од националног значаја негује сарадњу са привредом. Еликсир је једна од најпознатијих кућа хемијске и других индустрија у Србији. Верујемо да је јако важно промивисати инжењерско знање у свим областима индустрије. То факултет сам не може да ради, због тога су потребни савези, као што је Савез машинских и електро инжењера, због тога што онда, преко Савеза, кроз организацију оваквих скупова, у директној сарадњи са привредом, можете своју мисију да покажете у потпуности, рекао је Александар Јововић са Машинског факултета у Београду, председник Друштва за процесну технику.

Организатор Конгреса, који се одржава 36 пут, је Друштво за процесну технику при Савезу машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије, док су суорганизатори Машински факултет у Београду.

-Катедра за процесну технику и СЕТ Требиње - Међународни самит енергетике. Генерални покровитељ
Конгреса је Еликсир Група.

Циљеви и теме Конгреса
Основни циљ Конгреса су иновирање и проширивање знања инжењера у процесној индустрији, енергетици, рударству, комуналном сектору, као и подршка истраживачима у представљању остварених резултата истраживачких пројеката. Теме о којима ће се ове године говорити на Конгресу, везане су за коришћење енергије у процесним постројењима, енергетску ефикасност процесних постројења, примену обновљивих извора енергије, коришћење отпадне топлоте процеса, заштиту животне и радне средине,управљање отпадним материјама у процесној индустрији, решења за смењење емисије гасова стаклене баште из процесне индустирије.


-Задовољство нам је да сарађујемо са Савезом машинских и електро инжењера и техничара Србије у организацији овакве врсте скупа, односно да будемо генерални покровитељи 36. Конгреса. Ради се о научном и стручном скупу који има богату традицији. Ми већ годинама сарађујемо са професорима са факултета на различитим пројектима у нашој индустрији. Запослени Еликсир Групе такође објављују своја стручна знања. Оваква врста сарадње је природно дошла. Ове године се обележава 85 година хемијске индустрије у Шапцу, што је још један повод да ми подржимо овај скуп, рекао је Стефан Комазец, директор Еликсир Зорке.

Еликсир Група ће на Конференцији представити концепте развојних пројеката за унапређење технолошких производних процеса у областима делатности компаније, увођење новог пословног модела циркуларне економије са циљем рационализације потрошње природних ресурса, повећања енергетске ефикасности и смањења негативних утицаја на животну средину.

Уговор о сарадњи су потписали Дарко Вуковић, финансијски директор Еликсир Групе и Братислав Благојевић председник Савеза машинских и електротехничких инжењера и техничара Србије.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa