Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
Опстанак примарни циљ
Јединство 1924 спремно дочекује пролећну полусезону

Опстанак примарни циљ

Одустајање Стрмова покварило планове. Угрожена готово половина лиге. Тежак ривал у првом колу, али циљ је три бода. Сваки меч важан у дугој борби за спас. Управа ојачана, екипа појачана. Оптимизам пред наставак
Владимирачко Јединство је полусезону у Колубарско-мачванској групи зонског ранга окончало са освојених 16 бодова и на позицији десет која није донела безбедну дистанцу од опасне зоне, али је била довољна за мирну зиму и добру полазну основу од марта. Ипак, сав мир је поремећ онда када такмичење није било ни на видику. Екипа Стрмова, која је на полусезони освојила високу другу позицију није успела да се, упркос одличним резултатима консолидује финансијски и одлучила је да иступи из такмичења.

Према пропозицијама иступање пре него што се оконча три четвртине сезоне доноси брисање свих бодова које је тај тим освојио, као и поена освојених против њих. Ово је посебно погодило владимирачки клуб, јер је Јединство, уз Раднички Клупце једини клуб који је успео да победи Стрмово, те је остао без освојена три бода. Врело, Задругар и Раднички из Ваљева имају бод мање него што су имали средином новембра. Преосталих осам тимова, који су поражени у мечу са Стрмовчанима практично остварило напредак без игре.

Прописи су такви и тренутно је са 13 бодова Јединство 1924 на једанаестој позицији. Борба за опстанак је неминовна и биће дуга.

Промене у Зони
Зонски ранг ће од наредне сезоне бројати 12 уместо 14 клубова. Стрмово свакако неће играти ту предстојеће сезоне, а уз два сигурна путника степеник ниже, могуће је да се још неко суочи са елиминацијом. Сваки тим који не избори опстанак у СЛ Запад, а територијално припада Колубарском или Мачванском региону помера црвену линију у зони за место више, а тренутно су Мачва Богатић и Будућност у Српској лиги у групи угрожених.


-Сматрам да прописи нису праведни, јер нико не надокнађује трошкове које смо имали при тој утакмици, ми и сваки други тим, а одузима бодове који су освојени на терену. Шта је ту је, јасно је да ће борба за опстанак бити грчевита, лига је изједначена и свака утакмица је важна – истиче тренер Јединства Зоран Илић који упркос тешком ривалу у суботу, има жељу да његова екипа освоји три бода.

-Победили смо их на гостовању у првом колу јесење полусезоне. Освојили смо бодове и били бољи ривал, то је циљ и на почетку пролећа. Због промена бодовног салда дошли смо у ситуацију да се са три бода враћамо на учинак с којим смо завршили јесен, уместо да направимо корак више.
Качер је након одустајања Стрмова на позицији два, уз минус од четири бода у односу на водеће Врело. Оно што је специфично за њих је да су једини непоражен тим на гостовању ове сезоне и најбољи у том сегменту.

Зоран Илић (лево)


-Имају неколико играча из Београда, сарадњу са највећим клубовима и представљају незгодан, искусан тим са фудбалерима који су играли највише рангове током каријере. Слабију физичју спрему надокнађују искуством. Они такође виде своју шансу сада у борби за титулу и мотивисани долазе код нас. Ипак, наш циљ је победа, а Врелу дајем предност у борби за прво мести.

Током паузе управа клуба је појачана и дугорочни планови Јединства су већи од борбе за опстанак, но примарни циљ и за управу је ова сезона и опстанак у ситуацији када се лига скраћује.

-Много тимова је сличног квалитета, два тима сигурно испадају након одустајања Стрмова, а реално је да више екипа напусти зону због доласка тимова из Српске лиге Запад. Ми свој циљ имамо и надамо се да ће се Владимирчани поносити нама и током пролећа и бити велика подршка – наглашава председник Јединства 1924 Драган Јеремић.

Тим су током полусезне појачали: Урош Ђорић, Лука Стевановић, Срђан Тодоровић и Слободан Стевановић.

-Задржали смо костур екипе из прве полусезоне, надамо се да смо са појачањима појачали конкуренцију и да ће се то одразити позитивно на резултате. Имали смо и пех, Небојша Томић је доживео прелом ноге и за њега је ова сезона нажалост завршена. Верујемо у тренера Илића, његов стручни штаб и оптимистично дочекујемо наставак у суботу, од 14:30 – додаје први човек владимирачког Јединства.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa