Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
Детаљ из јесење полусезоне: ФК Мачва

Детаљ из јесење полусезоне: ФК Мачва

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Неефикасност (још) непобедива

Трећи меч без гола у низу. Бод који чува ван опасне зоне, али не осолобађа брига. Апсолутни императив против Рада пред два тешка меча. Куртушић сматра да је игра боља од резултата
Проблем неефикасности не напушта Мачву од почетка такмичарске 2023. године и као тег са којим не може да се избори, вуче је ка опасној зони и грчевитој борби за опстанак. Три од четири меча Шапчани нису постигли гол, те иако су у тим утакмицама освојили два бода, то бриге не умањује. Опасна зона још прети.

Први наредни ривал Мачве је тим који је у тешкој ситуацији, Рад. Сваки меч за њих је императив повратка у борбу за опстанак. Девет кола не знају за победу, још од октобра. После низа неуспеха уследио је реми у Митровици као повољан наговештај. Током зиме су ангажовали велики број играча, свакако је најзначајнији Живојиновић, доскорашњи члан Радничког из Ниша и интерационалац Младеновић.

Лозница - Мачва 0:0 (0:0)
Клупци. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: Предраг Симић (Ужице); помоћници: Пешовић (Краљево= и Радовановић (Гружа). Жути картони: Стојановић, Абубакар, Јаковљевић, Маринковић (Лозница); Јевтић, Пејовић, Враштановић и Ристивојевић (Мачва)
ЛОЗНИЦА: Вукашиновић, Поповић (Вићентијевић), Мићић, Комарчевић, Дабић, Сантрач, Абубакар (Дамњановић), Јаковљевић (Ивановић), Маринковић, Петровић, Стојановић (Мартинкевич).
МАЧВА: Самуровић, Поповић (Башић), Јевтић, Ристивојевић, Савковић, Белић, Враштановић, Новаковић, Пејовић, Радуновић, Бранковић (Ристић, Павић).


Мачва апсолутно нема избора осим тријумфа. Након овог дуела следе дуели против два најбоља тима Прве лиге, Раковице и Железничара из Панчева. У Шапцу је без победе у последња три дуела.

-Мислим да је игра код нас боља од резултата. Не користимо своје прилике, не желим никада да се задовољим бодом. Лига је таква да је свака утакмица важна и истовремено једна у низу. Мала разлика међу екипама намеће притисак са којим морамо да се носимо и да одговоримо на прави начин. Увек је циљ победа – рекао је тренер Иван Куртушић.

Од почетка 2023. у првенственим дуелима Мачва је постигла један гол, но ни он није дело играча шабачке екипе, већ аутогол играча Металца, те нико од играча Мачве није постигао гол од
последњег кола у 2022. години.


У седам кола 21 бод је у оптицају, но Мачва је бод изнад опасне зоне и седам од плеј оф места. Уз четири меча иза нас, много већа брига је опстанак у овом тренутку. Уз то Мачва је други најнеефикаснији тим Лиге, одмах иза Радничког.

Од почетка 2023. у првенственим дуелима Мачва је постигла један гол, но ни он није дело играча шабачке екипе, већ аутогол играча Металца, те нико од играча Мачве није постигао гол од последњег кола у 2022. години.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa