Инфо

23. фебруар 2012.23. феб 2012.
СРЕДЊА ШКОЛА КРУПАЊ

ЗНАЧАЈ ЗА ОПСТАНАК КРАЈА

Данас је Средња школа у Крупњу савремена, образовна установа са 372 ученика распоређених у седамнаест одељења. Трудимо се да атрактивношћу смерова покријемо нова подручја рада. Тиме стварамо добре услове за опстанак живота у овом крају, каже директор крупањске Средње школе Драган Дојић
Општи тренд опадања броја ученика у школама присутан је и у Крупњу. У односу на период од пре шест година када је крупањску Средњу школу похађало 500 ученика, данас их има 372. Међутим, економски моменат, али и атрактивност образовних профила условили су да се око 60 одсто деце из овог краја по окончању осмољетке одлучи за наставак школовања у овој образовној установи. Охрабрује податак, да према постојећој пројекцији за наредних шест година, број средњошколаца у Крупњу остаје исти.
- Средња школа у Крупњу је основана 1965. године. Данас је то савремена образовна установа са 372 ученика у 17 одељења. Поред гимназије општег типа, ми оспособљавамо ученике за рад у подручјима рада електротехнике, машинства и обраде метала и економије. Више од половине деце која у овој Општини заврши основну школу одлучи се за неке од наших многобројних смерова: електротехничар рачунара, електромеханичар за техничке и расхладне уређаје, електро монтер мрежа и постројења, инсталатера, аутомеханичара или економског техничара. Мали број одлази у школе у Лозници или Шапцу, и тада је углавном реч о образовним профилима који код нас не постоје““ каже директор Средње школе Драган Дојић, и напомиње да су њиховим ученицима тренутно на располагању четири рачунарске учионице, лабораторија за стране језике, опремљени кабинети за стручне предмете.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa