Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Након Шапца Словенија (фото: З. Д.)

Након Шапца Словенија (фото: З. Д.)

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА

Шапчани у Словенији

Од 10. јула Мачва у Словенији на припремама. Предвиђена четири меча током десетодневног периода. Пред пут победа над Марсонијом 2:0 у Шапцу. Потрага за голманом. Потписала три играча
После две седмице рада у Шапцу, најважнији део припрема за Мачву стартовао је почетком недеља од када екипа борави у северној Словенији, градићу Словен Градец. Изабранике Ивана Куртушића у некадашњој југословенској републици очекују четири припремне утакмице уз тренажни процес и свакако најважнији део рада пред старт нове сезоне. Двадесет играча и два голмана отпутовала су у Словенију.

-У Словенији имамо одличне услове за рад, после тренинга у високом ритму од првог окупљања, јер су играчи имали индивидуални план рад након сезоне, сада следи рад на техничко-тактичким детаљима. Најбоља провера урађеног биће припремни мечеви против јаких ривала из различитих држава – истакао је тренер Иван Куртушић који је додао да је на тржишту потрага за голманом и једним дефанзивцем, док су новајлије млади играчи од којих има велика очекивања.

Преостали мечеви
15.07. Мачва – Ал Васл
16.07. Мачва – Радомље
19.07. Мачва – Сегедин


Пред дуел против Марсоније (фото: З. Д.)


До сада су новајлије Никола Јовановић, десни бек (2003) из Подунавца Белегиш, Нигеријац Елијах Пис, везни фудбалер (2003), на позајмици из ОФК Београда, као и центарфор Петар Петровић (2003) који долази из екипе Мешево. Сладојевић је враћен са позајмице, а у први тим су прекомандовани Ђорђић и Марковић. Екипу су напустили: Самуровић (Чукарички), Поповић (Раднички КГ), Павић, Панић, Нешковић (Будућност Кр. позајмице), а слободни су: Белић, Башић и Николић.

Мачва је већ одиграла два меча током летњих припрема. У Шапцу је савладана Марсонија из Славонског Брода у недељу, 2:0, головима Пејовића и повратника након повреде Младена Мићановића, док је синоћ риваш шабачког друголигаша био АФК, такође друголигаш, али из Румуније.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa