Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Скуп, па шетња градским улицама

Одржан трећи протест „Шабац против насиља“

На скупу је проглас организатора прочитао новинар Божидар Катић, који је истакао да су сви присутни „храбри и поносни на то што су ту данас“
Трећи протест „Шабац против насиља“ одржан је у петак у Шапцу, а окупљени у центру града носили су транспаренте на којима су позивали на смену актуелне власти. На скупу је проглас организатора прочитао новинар Божидар Катић, који је истакао да су сви присутни „храбри и поносни на то што су ту данас“.

Катић: Овде је оно што Србија мисли, жели и осећа
-Овде је оно што Србија мисли, жели и осећа. Подсетићу оне који нас броје на речи Живојина Мишића: „Један који хоће увек је јачи од двојице који морају“. Не можемо да се бројимо, не броје се „бабе и жабе“. Али пребројали смо нешто у претходних неколико дана, па смо тако видели да 14.300 и нешто људи месечно прима плату да би „сипало отров“ по друштвеним мрежама, плаћамо их ми грађани да би нас они вређали. Каква је то власт која мора да плати некога да би је бранио и о њој добро причао? Зато нас је у овој земљи све мање и мање, најбољи одлазе, најгори напредују и то тако не може. Почетак и крај сваке државе је образовање. Колико је оно квалитетно, толико ће бити квалитетно све што једну државу чини- истакао је Катић.

Мозетић: Пробудимо добро у људима
Он је прочитао писмо професора Синише Мозетића у коме наводи да се након трагедија у школи „Владислав Рибникар“ и Младеновцу протестима недељама покушава „на све могуће начине мирно и достојанствено буђење националне свести о нарастајућем насиљу у Србији, али да то тешко иде“, додајући да се нада да ће „насилнике отерати и санкционисати све који су својим чињењем или нечињењем допринели нечему што се не може никада ни опростити, ни заборавити.“

-Уместо промоције ријалити програма, говора мржње и лажних диплома, афера и неразјашњених убистава, вратимо се мудрим и спасоносним предлозима ученика Прве београдске гимназије. Вратимо се Србији у којој је једанаестогодишња Нина Нинковић из Новог Сада, продајући крофне, сакупила новац за лечење свога оца. Уз помоћ многих добрих људи, који су у непрегледним редовима чекали да том симболичном куповином помогну Нини и њеном оцу. Пробудимо оно што у Србији и њеном народу ваља и тихо и ненасилно укинимо оно што не ваља. Ако икако знамо и умемо и у корист свих. Заувек, да се више никада не понови то што не ваља, поручио је професор Мозетић између осталог у писму.

Након скупа, организована је протестна шетња улицама: Карађорђева, Господар Јевремова, Краља Милана, Јанка Веселиновића и Краља Александра.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa