Инфо

13. јул 2023.13. јул 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

НА ЈАРИЊУ ЗАУСТАВЉЕНА БАЈК РОК МИСИЈА

Оклопним возилима на српске бајкере

Српским бајкерима који су желели да у оквиру “Бајк рок мисије“ 7. јула оду на Косово и Метохију забрањен је прелазак преко административног прелаза Јариње. Око 150 мотоциклиста, међу којима је било и десетак Шапчана, на прелазу је зауставила Косовска полиција, а нешто даље су поставили и оклопна возила.

Чланови више мото удружења из централне Србији и ове године су желели да уруче помоћ српском народу на Косову и Метохији, као и да учествују у акцији добровољног давања крви.

Фото: "Глас Подриња"


-Наш хуманитарни део мисије смо испунили. Претпоставили смо да нас неће пустити да пређемо Јариње и планирало смо да блокирамо прелаз. Међутим, тамо смо схватили да тај прелаз користи углавном српско становништво са Косова и Метохије, због чега смо одустали да их ми не бисмо додатно мучили. Питао сам њихове полицајце на прелазу да ли би исто реаговали и да су ка Косовској Митровици кренули бајкери из било које европске државе и одговорили су ми да би другима улазак био дозвољен, али да само српски мотоциклисти за њих представљају претњу по безбедност. Руководство „Бајк рок мисије“ је одлучило да ћемо реципроцитетно одговорити на понашање албанских власти, каже Драган Антонић из Мото клуба „Чивија“.

“Бајк рок мисија“ се организује већ 18 година и хуманитарног је карактера. Ово је први пут да мотоциклисти нису могли да оду до Косовске Митровице.

-Сваког викенда у централној Србији имамо протесте против насиља, али нико на њима не помиње насиље над Србима на Косову и Метохији. Значи да се не протествује против сваког насиља, него само против оног које није спонзорисано са запада, рекао је Драган Ненадовић, један од Шапчана учесника „Бајк рок мисије“.

Још једна група српских бајкера, која је желеле у Косовску Митровицу, на Јарињу је заустављена на Видовдан.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa