Инфо

5. април 2012.5. апр 2012.
АТЛЕТИКА: БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У КРОСУ

ШАМПИОНИ ДУШАН И НАЂА

Коџаели у Турској је био домаћин 57. Првенства Балкана у кросу. Наступило је девет репрезентација са око 200 такмичара. У репрезентацији Србије наступили су и чланови АШК Душан Макевић, Нађа Церовац те тренер репрезентације Милисав Станојчић. Како се само прижељкивало Душан Макевић се окитио бронзом.
- Наставља се успешна серија трчања Макевића. После убедљиве победе на државном Првенству у кросу у Нишу овог пута на Балканском огледању бронза је засијала златним сјајем. У трци млађих сениора на 8.000 метара у конкуренцији 26 такмичара из девет земаља на стази која је обиловала брдовитим етапама и влажним те великим бројем кривина, у исцрпљујућој борби Душан се после првог круга издвојио са турским и румунским атлетичарем и направио предност од око 50 метара над конкурентима. Расплет се десио на шестом километру што се није променило до циља који је први освојио Румун, други је био турски репрезентативац а трећи понос Шапца Душан Макевић, у даху каже тренер Милисав Станојчић.
Шампион додаје.
- Пресрећан сам овом медаљом уз напомену да ми је ово прва година у категорији млађих сениора. Нисам познавао конкуренте и самим тим ми је било теже правити тактику али у договору са тренером ипак смо успели да их надмудримо и дођемо до бронзе која и мени сија златним сјајем. Свакако медаља прија али и обавезује да се на наредним такмичењима достојно репрезентује и мој клуб АШК и репрезентација Србије, каже шампион Душан Макевић.
Млађана пионирка Нађа Церовац изборила је учешће у репрезентацији на Првенству Србије у кросу где је у конкуренцији јуниорки била друга што је у том тренутку било право откровење.
- Ово је мој деби у репрезентацији, самим тим и обавеза да се представим у правом светлу и мислим да сам добрим трчањем заиста у јакој трци заузевши осмо место и као друга српска представница допринела освајању бронзане медаље у екипној конкуренцији. Наравно и мене овај резултат инспирише да наставим још боље и јаче да тренирам. И овог пута хоћу да се захвалим и мом тренеру Борку Антонићу који је сво ово време био уз мене, каже Нађа Церовац.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa