Инфо

3. мај 2012.3. мај 2012.
ШКОЛА ЗА УМЕТНИЧКЕ ЗАНАТЕ

СПОНТАНОШЋУ ДО УМЕТНИЧКОГ ИЗРАЗА

Самостална изложба фотографија Селене Мићић, ученице четвртог разреда смера конзерватор-препаратор, отворена прошле среде, 25. априла
Спонтано и једноставно, како то обично бива у животу, Селена Мићић почела је да слика свет око себе. Идеје проналази на сваком кораку, а инспирише је све оно што препозна као мотив ““ неки стари предмет, лепа светлост, тренутно расположење, песма или књига коју у том моменту чита.
- Идеја долази прва, а онда, када се деси одговарајући моменат, испуни се и комплетна замисао. Понекад се на то мора дуго чекати јер не зависи све од мене или доброг фотоапарата ““ истакла је Селена.
Тако су на овој првој самосталној изложби приказане фотографије које су настајале у протекле две године, а које представљају спону између Селениног унутрашњег, личног, и спољашњег света. Проф. Михаило Симовић, који води Секцију за фотографију и комјутерску графику, приликом отварања изложбе истакао је да Селена ради у мануелном моду фотографисања ништа не остављајући случају потпуно трансформишући процес настанка фотографије.
- Иако сам већ имала неко основно знање, мени и осталим члановима фотографска секција помогла је пуно. Имали смо прилику да од нашег сјајног професора усвојимо неопходна знања која нам он несебично даје. Морам да поменем да смо прошле школске године имали заједничку изложбу фото-секције која је јако лепо прихваћена у нашој школи и шире ““ рекла је Селена.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa