Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Две деценије верности
БИЛО ЈЕ У ГЛАСУ – 19.02.1981.

Две деценије верности

Указом Председништва СФРЈ, Живадин Јовановић, економ ФК Мачва из Шапца, одликован је Орденом рада са сребрним венцем.

Живадинова неизмерна љубав према шабачкој Мачви почела је још далеке 1931. године када је као ученик абаџијског заната посматрао пријатељску утакмицу у Обреновцу између домаћег „Карађорђа“ и шабачке Мачве. Победила је Мачва са 3:0, а њени фудбалери дубоко су прионули за Живадиново срце. Животни пут Живадина Јовановића почео је 1918. године у Месарцима. Од 1941. до 1945. био је заробљеник концентрационог логора у Кеминцу. По повратку у Југославију основао је кројачку задругу „Први мај“ у Шапцу. Струку је делимично заменио пре 22 године када је постао економ ФК Мачва, где се и данас налази.

-Фудбал лично никада нисам играо, али целокупна моја породица је фудбалска. Мој брат Верољуб био је државни репрезентативац 1953. и 1954. године и стандардни првотимац тадашње Локомотиве из Загреба. Те и друге околности имале су пресудан утицај на моју одлуку да постанем економ шабачке Мачве. У Мачви сам провео најлепше године живота, Мачва је моја велика љубав. За мене је велика ствар што сам на неки начин био укључен у успехе Мачвиних играча.

Популарни економ Жића био је и члан управе овог колектива и председник ФК Борац из Шапца, а 1959. године изабран је за почасног председника овог шабачког клуба. Због свега овога поносно показује Орден рада.

-Ето, сетили су се и мене, малог економа једног великог клуба – каже скромно Живадин Јовановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa