Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ПРВА РЕДОВНА СЕДНИЦА СО ВЛАДИМИРЦИ

Усвојен буџет за текућу годину

Усвојен предлог одлуке о буџету општине за 2024. годину уз подробно појашњење руководиоца одељења за финансије Иване Гагић који је темељ онога што трeба изградити у текућој години, од саобраћајне инфраструктуре, асфалтирања а опредељеним средствима је показана брига и за основне и за Посавотамнавску средњу школу са Домом ученика, ЈКП „Извор“, углавном за утрошак струје на бунарима док се не нађе боље решење а уз помоћ државе и обнову древног здања „Конака“
Пословично експедитивно и ова седница СО Владимирци била је увод у лето које ће урамити буџет усвојен да подстакне планове за текућу годину. Пре тога потврђен је мандат одборницима Ради Пајић из Скупљена, Славици Савић из Владимираца и Драгану Живановићу из Јаловика са изборне листе Александар Вучић – Владимирци не смеју да стану и Милану Павловићу из Крнула са изборне листе Ивица Дачић – премијер Србије. Потом је усвојен предлог одлуке о буџету општине за 2024. годину уз подробно појашњење руководиоца одељења за финансије Иване Гагић који је темељ онога што трeба изградити у текућој години, од саобраћајне инфраструктуре, асфалтирања а опредељеним средствима је показана брига и за основне и за Посавотамнавску средњу школу са Домом ученика, ЈКП „Извор“, углавном за утрошак струје на бунарима док се не нађе боље решење а уз помоћ државе и обнову древног здања „Конака“. Све са надом да ће и ове године надлежно министарство наставити да помаже радове и на чему се заснива наставак започетих послова на овом импресивном здању.

Ту је и јавна расвета, дубински бунари и атарски путеви, на листи намера да се живот житеља општине подигне на виши ниво. Настављено је усвајањем одлуке о екстерној ревизији завршног рачуна буџета за протеклу годину као редовна законска процедура. Усвојен је и предлог кадровског плана запослених у општинској управи. Усвојен и предлог решења о давању сагласности на програм рада са финансијским планом Туристичке организације општине детаљно изнет од стране директора Сандре Јовишевић.

Именовани су и председник и чланови мандантно - имунитетне комисије те председника и чланова комисије за статутарна питања, организацију и нормативна акта и председника и чланова комисије за представке и притужбе.

Одборник Продан Арнаутовић је изнео занимљив предлог да се размотри могућност да ЈКП „Извор“ брине о одржавању јавних површина општине попут сеоских гробља, домова културе и осталих јавних површина. На конкретном примеру из села где је скоро немогуће наћи решење замолио је да се изнађе модус да се тај значајан вид бриге о просторима који су битни свим житељима општине и да би запуштени простори били прошлост Општине Владимирци.


На дневном реду су била и именовања председника и чланова савета за финансије и буџет као и председника и чланова за урбанизам стамбено – комуналне делатности и заштиту животне средине.

Потом су разрешени председник и чланови управног одбора Туристичке организације и именовање новог управног одбора. Дата је сагласност на ценовник комуналних услуга ЈКП „Извор“ – пречишћен текст уз одборничка питања и предлоге.
Сретен Косанић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa