Инфо

31. мај 2012.31. мај 2012.
МЕЂУНАРОДНИ ДАН РЕКЕ САВЕ

ВОДА ЈЕ ИЗВОР ЖИВОТА

Низом манифестација 1. и 2. јуна у Шапцу и осталим градовима “савског слива“ биће обележен Међународни дан реке Саве
На конференцији за новинаре одржаној прошлог уторка у просторијама шабачке Градске управе најављен је програм осмишљен поводом обележавања 1. јуна ““ Дана реке Саве. Поред Шапца, под заједничким слоганом, “Дан Саве-Сваки дан“, овај датум ће бити обележен у Сремској Митровици, Београду, Ваљеву и Обреновцу, али и другим местима који припадају савском сливу дуж Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске. Централна манифестација у Србији биће уприличена 3. јуна у Засавици, док је у Шапцу осмишљен дводневни програм.
-Унија еколога ““ УНЕЦО Подриње Шабац и Туристичка организација града Шапца заједнички су желеле да дају допринос подизању свести о потреби чувања природних ресурса. У оквиру дводневних догађаја који ће се одиграти на Старом граду, испланирали смо низ активности, које су углавном намењене младима. У петак са почетком од 11 часова биће одржано риболовачко такмичење за јуниоре до 15 година под називом “Прва кесега“, а у исто време је планиран и старт трке у веслању под називом “Еври деј Сава деј“. У 13 часова, основци из школа “Стојан Новаковић“ и “Јанко Веселиновић“ имаће акцију чишћења обале под називом “Памет у главу ““не бацај у Саву!“.
Материјал који они прикупе, искористиће у суботу ученици Школе за уметничке занате за израду скулптура. Радионица ће почети са радом од 11 часова, док ће посетиоци касније моћи да обиђу изложбу радова. Још једна изложба, радова фото секције Школе за уметничке занате са темом “Дан Саве-сваки дан“, предвиђена је за 14 сати, док је такмичење у спремању најбоље рибље чорбе “Савски котлић“, планирана за 16 часова ““ навео је регионални координатор Уније еколога Ивица Радановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa