Инфо

9. мај 2024.9. мај 2024.
М. Новаковић

М. Новаковић

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА - ПЛЕЈ ОФ

Бараж нада живи

Велики тријумф против шампиона. Победа и доминација у игри. Победа Мачву сачувала у борби за бараж. Велики дерби у Убу, оба тима пред императивом
Без обзира на који начин ће Мачва окончати сезону, свакако једно од обележја исте бити победа против шампиона Лиге и највећег имена у такмичењу. Побеђен је ОФК у утакмици која је сачувала наду Шапчана за пласман у бараж.

Новаковић се не одликује висином, али има “њух” за гол који је потврдио у 55. минуту када је био на правом месту да главом валоризује одличан центаршут. У финишу, у јеку јалових напада престоничана уследила је контра. Сани је заустављен, али је Пантић све пратио за коначан резултат. ОФК није добро поднео пораз, иако нема ефекта на њих. У финишу се догодило и кошкање на средини терена, а искључен је и Симо Курнић, тренер гостију након серије приговора арбитрима.

Мачва - ОФК Београд 2:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Гл. Судија: М. Михаиловић; помоћници: Радоичић и Шошкић. Стрелци: Новаковић у 55. и Ристић у 89. минуту. Жути картони: Пејовић, Ристивојевић, Стевановић, Адамовић, Сладојевић, Абдулахи и Ристић (Мачва); Абоса, Симоновић и Гојковић (ОФК)
МАЧВА: Гочманац, Адамовић (Сладојевић), Јевтић, Марковић, Мијаиловић (Абдулахи), Новаковић, Пејовић, Радуновић (Ристић), Ристивојевић, Стевановић, Враштановић,


Вратила се Мачва на позицију шест, а заостатак за четвртим местом смањила на пет поена три кола пре краја. Сада је Текстилац циљани ривал. Њима Мачва гостује у последњем колу, али пре тога следе Јединство у Убу и Инђија у Шапцу. Убљани су у налету и сањају директан пласман у елиту, један неуспех може им све одузети и јасно је колико ће у суботу бити мотивисани, али мотива не сме да недостаје ни Мачви.

Л. Пејовић


Глушица не рачуна на Стевановића и Сладојевића због суспензије. Убљани су у серији од две победе. Реално је да Инђија савлада Раднички и неуспех Јединства би поново Војвођане довео на друго место. Неуспех би Мачву и дефинитивно одвојио од бараж наде. Реми није по мери ниједног тима.

Најновији број

25. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa