Инфо

16. мај 2024.16. мај 2024.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИЈАМА ШАБАЧКИХ СТУДЕНАТА

Подстицај за најбоље

За ову намену из буџета града издвојено је 3.240.000 динара. Студенти ће добити по 180.000 подељено на шест месечних ратa. Стипендије су подељене за студенте у пет научних области. Неки од студената стипендију града су добијали и раније, због изузетних оцена
Осамнаест најбољих студената Шапца добило је стипендије од свог града. Уговоре о стипендирању потписали су у Градској кући са градоначелником Шапца Александром Пајићем. Потписивању уговора присуствовали су и члан Градској већа задужен за образовање Марко Исаковић и начелница Одељења друштвених делатности Весна Глигорић.

Фото: Глас Подриња


-Стипендија доста значи студентима и као подстрек да наставимо даље и да нас мотивише да будемо најбоља верзија себе. Трудићемо се да дамо допринос нашој држави, како сада, тако и у будућности, рекла је Мина Шуманац студент Медицинског факлутета у Београду.

Стипендије су намењене студентима основних и мастер студија. Просек свагод од стипендиста је изнад 9 и то од почетка студија.

Фото: Глас Подриња


-Стипендија ми је значајна, али ми је посебно драго да Град Шабац препознаје младе, талентоване људе и да их награђује. Ово нам представља додатни мотив да остварујемо нова лична достигнућа, а да будемо и награђени, рекао је Александар Лазић, студент Медицинског факултета у Београду.

За ову намену из буџета града издвојено је 3.240.000 динара. Студенти ће добити по 180.000 подељено на шест месечних ратa.

Фото: Глас Подриња


-Други пут добијам ову изузетно значајно стипендију. Драго ми је што је Град Шабац успео да препозна младе таленте, попут мене и мојих колега и што је успео то да награди. Надам се да ћемо у будућности ми Граду то успети да вратимо кроз своје знање и иновације, навела је Катарина Гајић, такође студент Медицинског факултета у Београду.

Како је навео градначелник Пајић, ове године за стипендије су кокурисала 54 студента. Стипендије су подељене за студенте у пет научних области. Неки од студената стипендију града су добијали и раније, због изузетних оцена.

Фото: Глас Подриња


-Конкуренција је била велика. Јавили су се млади, паметни, амбициозни људи, у свету науке. Надамо се да ће остати у својој држави и свом граду и дати допринос да напредујемо и као град и као држава. Заиста је велика част што сам учествовао у додели стипендија за наше најбоље студенте. Знамо да је знање моћ и чинимо све да образовни систем у нашој држави буде на што вишем нивоу. Због тога се трудимо да, као локална самоуправа, дамо и свој допринос, да наши студенти имају што боља постигнућа, рекао је градоначелник Пајић.
М.М.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa