Инфо

16. мај 2024.16. мај 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Чивијашки полумаратон – 8. септембар 2024.

Промција трчања и здравог живота

Сертификована стаза, резултати међународно признати. Уз полумаратон још три врсте надметања. Промоција Града и туристичких потенцијала. Идеја да манифестација буде бренд Шапца. Промотер Ђуро Борбељ
Септембар је месец испуњен догађајима у Шапцу, а Малогоспојинском вашару, Чивијади и Чивијашком карневалу друштво ће правити и Чивијашки полумаратон. Осмог септембарског дана шабачким улицама трчаће полумаратонци, али и сви тркачки ентузијасти, јер су део спортске манифестације и надметања за оне за које је 21 км, полумаратонска дистанца, превише дуга.

-Превиђена је штафетна трка у којој екипу чине три члана, може бити мешовитог састава, могу и само девојке или само момци и она обухвата три пута по седам километара, а део програма је и трка задовољства на седам километара. Последња у низу је трка шабачких средњошколаца, на истој дистанци. Идеја је да промовишемо здрав живот, трчање као све популарнију активност. Желимо да Чивијашки полумаратон постане традиционалан и од старта смо поставили циљ да буде још један бренд препознавања нашег града – истакла је Тамара Шашић, представница организатора која је додала да је стаза којом ће сви трчати сертификована од Светске атлетике и Међународног удружења друмских трка.

Фото: "Глас Подриња"


-Поседујемо сертификат који траје наредних пет година. Сертификована стаза значи да има међународни карактер. Резултати постигнути на стази биће међународно признати. Имамо брзу стазу, погодну за врхунске резултате и очекујемо пријављене из региона који би могли остварити значајна времена код нас. Промотер Чивијашког полумаратона је Ђуро Борбељ, троструки првак Србије у маратону, полумаратону и десет километара на друму – појаснио је Марко Панић, представник организатора.

Трка стартује код Трга шабачких жртава, стаза је дуга 7 км, а полумаратонци трче три круга.

-Трка ће допринети промоцији Шапца као туристичке дестинације. Задовољство нам је да као Туристичка организација Шапца (ТОШ) подржимо ову манифестацију као ону која промовише спорт и здрав живот. Оваква трка је недостајала Шапцу и трудићемо се заједно са организаторима да се Шабац позиционира на тркачкој мапи региона и учинити све да сви учесници из Шапца понесу добре утиске тог 8. септембра и добар глас о чивијашима – изјавио је директор ТОШ Младен Петровић.


Пријаве су отворене од 1. априла на сајту runtrace.net. Отворене су до 25. августа, а цена котизације се мења након 31. јула. Организатор Чивијашког полумаратона је „Fury runners“ из Шапца и Турситичка организација Шапца, а под покривитељством Града.
Д. Б.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa