Инфо

16. мај 2024.16. мај 2024.
Фото: ОШ "Јанко Веселиновић"

Фото: ОШ "Јанко Веселиновић"

Oсновна школа „Јанко Веселиновић“ обележава Дан школе

Поносни на традицију

Основна школа „Јанко Веселиновић“ обележава Дан школе пригодним програмом у четвртак, 16. маја у Великој сали Културног центра у Шапцу од 18 часова
Основна школа „Јанко Веселиновић“ обележава 131 годину постојања и рада пригодним програмом у четвртак, 16. маја у Великој сали Културног центра у Шапцу промоцијом новог броја листа ученика “Ђачко срце”. Лист је глас школске заједнице, а свака његова страна носи делић школске приче, истичу из ове обазовне установе.

Већ 23 године траје традиција на коју су поносни, а потврда његовог квалитета стигла је и од Министарства просвете Републике Србије 2016. године када је лист награђен трећом наградом за најуспешнији школски лист или часопис у Србији.

Иако школска година још увек званично траје, Јанковци су забележили значајне успехе на бројним такмичењима. Но, предстоје им Републичке смотре током маја


-Колега Миле Радовановић покренуо је „Ђачко срце“ и имао ту част да прими награду, а његов рад наставиле су младе колегинице уз подршку старијих колега и руководства. Као и све оно што радимо у нашој школи, тако је и ово продукт заједничког и тимског рада, залагања и жеље да будемо квалитетна образовна установа - истиче директорка ОШ „Јанко Веселиновић“ Љиљана Стојановић и додаје да ће у програму обележавања Дана школе учествовати и ученици одељења 3/1 са учитељицом Татјаном Поповић, који ће игроказом “Будући дани од нас траже да нас дела великана снаже” подсетити све на непролазне вредности и потврдити да је у њима младима снага будућности.

-Верујем да ће програм бити интересантан, унспиративан за све који буду желели да присуствују.
Иако школска година још увек званично траје, Јанковци су забележили значајне успехе на бројним такмичењима. Но, предстоје им Републичке смотре током маја.

-Поносни смо на наше ученике и њихове успехе. Страхиња Којадиновић, ученик шестог разреда, освојио је треће место на Републичком такмичењу из физике. Наравно да очекујемо и нове награде, јер су оне увек резултат континуираног рада и посвећености запослених, родитеља и деце. Уз сјајну децу, подршку родитеља и залагање наставника успех не изостаје – наводи директорка и напомиње да је школа традиционално домаћин Општинског такмичења из српског језика и језичке културе и Окружног такмичења.

-Када угостимо ученике из Мачванског округа то је заиста посебност, али и важан задатак који нам је поверен. Морам да признам да шабачки ученици увек остварују врхунске резултате, те треба да будемо поносни на њих. Као пример могу да наведем да су два од 2.500 ученика из града су освојила четврто место на Републичком такмичењу из енглеског језика и само по један бод их је делио од трећег места.
Поред образовно-васпитног рада школа негује и заједништво, хуманост као посебне вредности и преноси их на ученике.


-Укључени смо су све активности које спроводи локална заједница, Министарство просвете, али и ми као школа реализујемо бројне садржаје и активности. Поред ученика наша највећа подршка су родитељи који се увек радо одазову и учествују. У млађим разредима, како у матичној школи, тако и издвојеним одељењима реализујемо продајне изложбе два пута годишње. Симболично смо одабрали да то буде пред Нову годину и Васкрс. Морам да истакнем да је задовољство деце је немерљиво, јер су у питању њихови радови. Током продајних изложби прикупимо значајну суму новца која буде опредељена у хуманитарне сврхе, или за унапређење квалитета и рада школе. Актив наставника старијих разреда је, такође, инспирисан идејом организовао продајну изложбу у центру града. Овим активностима развијамо предузетнички дух код ученика. Верујем да ће им све ово заиста важно за њих и када више не буду похађали нашу школу.
М.Ж.Б.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa