Инфо

16. мај 2024.16. мај 2024.
Фото: Економска школа Стана Милановић

Фото: Економска школа Стана Милановић

Економска школа „Стана Милановић“

Поруке о другарству и заједништву у „Станином сокачету“

Овај кутак осликали су ученици уз подршку наставника са жељом да пошаљу поруке другарства, заједништва и љубави
„Нека наша срца буду отворена за све“, „За свет пун љубави и разумевања“, „Да свака дечија суза постане осмех“, „Један свет- једно срце“, „Нека љубав буде наша реч“, „Нека сећања буду светлост“, „Пружимо простор за сваки глас“, „Свако дете заслужује срећну будућност“, само су неке од порука на мајицама ученика Економске школе „Стана Милановић“ које су понели на ревији уприличеној у петак поводом отварања Станиног сокачета. Овај кутак осликали су ученици уз подршку наставника са жељом да пошаљу поруке другарства, заједништва и љубави.

Фото: Економска школа Стана Милановић


У Недељи заједништва и сећања
-При крају смо Недеље заједништва и сећања на страдале у „Рибникару“, али и почиње сећање и заједништво. Уприличили смо мајице са натписима који мотивишу љубав, веру и наду у заједништво и бољу будућност и младост каква треба да буде. Крећемо у ново сутра са новом жељом да славимо живот. Са посебним задовољством могу да истакнем да се идеја родила у прекограничаној сарадњи. Колега из Илијаша и ја смо причали да бисмо могли да оставимо печат у нашим школама. Нажалост, он више није директор те школе и тај пројекат је прекинут, али договорили смо се да босански ћилим кад деца дођу буде део нашег миљеа, а да ми свој мачвански ћилим оставимо негде у неком простору код њих. Идеја је дивна зато што не постоји дрво са великом крошњом које нема дубок корен- истакла је директорка школе Соња Мијатовић Јокић и додала да је „Стана крајем 19. века својим рођењем, кратким животом и завештањем за школовање, првенствено женске омладине, била визионар, иако нешколована“.

-Ћилим као симбол српске традиције, културе и српства уопште је нешто што смо желели да поново у њеној задужбини деца осете својим првим кораком и крочењем на тло васпитно- образовне установе каква смо ми. Посебно ме радује снага, воља, љубав, вера и нада да заиста ова деца умеју да изнесу живот у нашој Србији- навела је Мијатовић Јокић.

Фото: Економска школа Стана Милановић


„Добар пријатељ је као детелина са четири листа“, порука је ученице првог разреда Јоване Матић, смер туристички техничар.

-Учествовала сам у осмишљавању идеје у вези са Станом Милановић и помогла сам у осликавању овог ћилима. Радили смо две недеље. Било је креативно, забавно и баш нам је било драго да учествујемо у једном оваквом пројекту- нагласила је она.

Фото: Економска школа Стана Милановић


Солидарност и праве вредности
„Солидарност све заједно чини јачима“, речи су Саре Живанић, ученица другог разреда смера економски техничар.

-Помагала сам школи са заједничким пријатељима да осликавамо овај ћилим. Највише сам радила на шарама са стране. Пошто волим прецизност, желела сам да оне буду прецизно истакнуте и да овај ћилим буде посвећен Стани и времену у коме је она живела. То је била наша заједничка идеја, заједно смо је осмислили. Драго ми је да сам била део свега овога и волела бих да учествујем у даљим сличним пројектима- рекла је Сара.

Фото: Економска школа Стана Милановић


Професорка ликовне културе Драгана Ђурђевић рекла је да су „ученици били изузетно заинтересовани и посвећени, показали су иницијативу, одушевили су се овом идејом, поготово што је то нешто што први пут раде. Били су креативни и остварили изузетне резултате“.

Фото: Економска школа Стана Милановић


-Важно је да свакодневно указујемо на праве вредности, јер сталним подсећањем доприносимо васпитној улози самих образовних установа. Ученици су заиста посвећено учествовали у овој и другим активностима. Овом акцијом желимо да скренемо пажњу да је важно да не заборавимо оно што се десило прошле године- додала је психолог Јелена Рафаиловић.

Фото: Економска школа Стана Милановић


Истог дана организована је и финална одбојкашка утакмица наставника против ученика.
Д.Д.

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa