Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Летња кампања кренула из Дебрца
Црвени крст општине Владимирци: одзив апелу Института за трансфузију крви

Летња кампања кренула из Дебрца

Летњи период по традицији носи мањи одзив добровољних давалаца крви. Како је евидентан недостатак свих крвних група, апел Института за трансфузију крви Србије упућен је свим хуманистима чије мало некоме може да спасе живот.

Црвени крст Општине Владимирци у летњу кампању је кренуо радовном акцијом из свог календара окупљања хуманиста из Дебрца, опет показујући да и мале средине имају велико срце. Скупљено је десет јединица крви, лека за који нема замене. Уз пословично беспрекорну организацију општинског Црвеног крста на сваком кораку је показана брижност за даваоце који су имали прилику и да се окрепе после хуманог чина.

Летња кампања наставља се 6. августа акцијом код „Конака“ у Владимирцима, затим следи акција 2. септембра у Парохијском дому у Прову. Завршна акција летње кампање добровољних давалаца крви планирана је у древном Манастиру Каона 15. септембра, где ће хуманисти из општине Владимирци показати колико су допринели да се кризни период током лета превазиђе.


Била је то прилика и да својим примером испишу позивницу свима да се укључе у наредним акцијама у летњој кампањи. Апел Института за трансфузију крви Србије са посвећеношћу је примљен надајући се да ће свака прикупљена јединица крви показати да иако невелика средина Владимирци су спремни за пун одзив.
Сретен Косанић

Најновији број

18. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa