Инфо

13. јун 2024.13. јун 2024.
Јуниорке Србије (фото: РСС)

Јуниорке Србије (фото: РСС)

МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Светски шампионати

Серију такмичења млађих категорија отварају јуниорке рукометашице и јуниори ватерполисти. Очекују их Светска првенства
Лето ће на глобалном спортском плану протицати у знаку Европског првенства у фудбалу и Олимпијских игара, међутим млађе категорије у различитим спортовима очекују велика такмичења где значајну улогу у репрезентацији Србије играју шабачке спортисткиње и спортисти. Прво ће на борилишта младе рукометашице и ватерполисти.

Јуниорке Србије у рукомету очекује Светско првенство у Северној Македонији. Део састава су играчице Медицинара Тамара Мандић и Невена Радић, обе на бековској позицији. Шампионат траје од 19. јуна. У групи са Србијом су: Немачка, Француска и Шпанија.

Србија до 16 година (фото: ВСС)


Дан пре њих изазов на планетарном нивоу чека младе ватерполисте (рођене 2008. године и касније) на Светском првенству за овај узраст чији домаћин је Малта. Шабац је неприкосновен у овој категорији у Србији у последњих пет година, те је и репрезентација ослоњена на овдашњу школу и предводи је селектор Немања Личанин, иначе први тренер сениорске екипе Шапца. У саставу су: Виктор Васић, Андреј Мићић, Лука Урошевић, Лука Војиновић, Мирослав Јаковљевић-Југовић, Страхиња Арсеновић, Никола Павловић, Лука Саватић, Михаило Гошић, Немања Палежевић и Михаило Исаиловић. Миливој Бранковић, тренер из Шапца обавља улогу кондиционог тренера у стручном штабу. Србија је у групи са: Кином, Перуом и Колумбијом.

Током лета Светски шампионат очекује јуниорску ватерполо репрезентацију (Аргентина) и женску кадетску рукометну селекцију (Кина), док кадети рукометаши наступају на Европском првенству (Црна Гора).

Најновији број

11. јул 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa