Инфо

5. јул 2012.5. јул 2012.
КРУПАЊ

У СВИМ ЖИВИМ БОЈАМА

Током јуна и јула у оквиру манифестације „У свим живим бојама“ млади ликовни уметници ће у Крупњу удахнути нови живот градским фасадама. Увертира у дешавања мурал у ОШ „Жикица Јовановић Шпанац“ у Завлаци. Жеља организатора да локални догађај временом поприми шире оквире
Осликавање хола у Основној школи „Жикице Јовановића Шпанца“ у Завлаци почетком јуна месеца незванично је означило почетак манифестације под називом „У свим живим бојама“. Наиме, ученици шестог и седмог разреда, под руководством наставника ликовног, академског сликара Владимира Секулића, оплеменили су ентеријер заједничке просторије. Завршетак њихових радова, означио је почетак рада седам младих уметника на сређивању крупањских градских фасада. Од 12 објеката који ће до краја јула засијати новим сјајем, до сада је завршено осам.
- До осликавања унутрашњости школе у Завлаци дошло је на иницијативу директора Зорана Алексића. Ученици су то одушевљено прихватили. За тему су изабрали акваријум руководећи се мојим пређашњим искуствима из Краљева где сам у току студија имао прилику да радим на муралу са истом темом. Ови радови, који су завршени до матурске вечери, били су само увод у једну доста већу манифестацију која ће се први пут ове године одржати у Крупњу - наводи Владимир Секулић и објашњава, да је реч о ликовно, уличном дешавању које програмски обухвата интервенције на дванаест градских фасада и музички програм.
Аутор и реализатор дешавања је Независна културна асоцијација „Зелено око“ из Крупња, а покровитељи су Балкански фонд за локалне иницијативе из Београда и општина Крупањ. Локалне мостове и фасаде ове године ће улепшати: Ана Цветиновић, Слађана Маринковић, Вељко Марковић, Борис Петронић, Вучина Бурић, Марко Николајевић и Владимир Секулић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa