Инфо

12. јул 2012.12. јул 2012.
ДРУГА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

ПОТВРЂЕНИ МАНДАТИ НОВИМ ОДБОРНИЦИМА

Прихваћено решење о оставкама неких одборника и на њихова места, сходно извештају Изборне комисије постављени нови. Дата сагласност за измену више председника и чланова различитих комисија. Одборници групе грађана “Мачва Европска регија“, напустили седницу незадовољни уважавањем њихових изјава и оцена изнетих на седници
Крајем прошле недеље ( петак), одржана је друга редовна седница Скупштине општине Богатић у новом сазиву, који је одмах “нарушен“ оставкама и избором нових одборника ( са страначких листа) на њихова места.
Ове поступке контролисала је Општинска Изборна комисија у неизмењеном саставу ( као и прошли пут), а новоизабрани одборници положили су заклетву.
Одборник групе грађана “Мачва Европска регија“ Радосав Теодоровић, оспорио је легитимитет рада седнице, јер су јој, по његовом мишљењу присуствовали поједини одборници, који на то нису имали право. Он је затражио тумачење спорних одредаба Статута општине и Закона о локалној самоуправи од стране секретара општине и запретио подношењем тужби против одговорних, због пропуста ( случајних или намерних) код тумачења ових правних одредаба. Теодоровић је наиме сматрао да нису испуњени претходни услови које они правни акти недвосмислено налажу. Поједини учесници у дискусији цитирали су и недвосмислене одредбе члана 30 Статута општине. Неприхватање ових и сличних примедаба од стране Скупштине, био је разлог да одборници групе грађана “Мачва Европска регија“, после завршетка прве тачке дневног реда напусте седницу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa